‍ ⭕️به دلیل خشکسالی و کمبود آب رخ داد:.۸۶ کشته در دعوا بر سر زمین و آب در نیجریه

‍ ⭕️به دلیل خشکسالی و کمبود آب رخ داد:
۸۶ کشته در دعوا بر سر زمین و آب در نیجریه

‼️خشکسالی و گسترش بیابان‌ها در نیجریه موجب شده تا در سال‌های اخیر چوپان‌ها به جای مراتع، به مزارع کشاورزی روی آورند. این امر درگیری‌های خونینی را میان آنان و کشاورزان رقم زده است. در تازه‌ترین مورد دستکم ۸۰ تن کشته شدند.

بر اساس گزارش‌ها روز پنج‌شنبه (۲۱ ژوئن) گروهی از کشاورز‌ان قوم «بروم» در منطقه «باریکین لادی» واقع در ایالت «پلاتو» به دامداران قوم «فولانی» حمله برده‌اند.

دولت نیجریه رسما آمار کشته‌شدگان را اعلام نکرده، اما یک سخنگوی پلیس گفته این درگیری‌ها به کشته شدن ۸۶ نفر و ویران شدن ۵۰ خانه منجر شده است. خبر این دعوای خونین تازه شامگاه یکشنبه (۲۴ ژوئن/ ۳ تیر) منتشر شد.

محمود بوهاری، رییس‌جمهور نیجریه، از مردم خواسته تا آرامش خود را حفظ کنند و از پلیس نیز خواسته تا به درگیری‌های ایالت پلاتو پایان دهد. او وعده داده که تمام اقدامات لازم برای یافتن مقصران و مجازات آنان انجام خواهد شد.

در پی این درگیری‌ها ارتش نیجریه نیز به کمک پلیس کشور آمده و مقررات منع رفت و آمد در این منطقه از ساعت شش صبح تا شش بعدازظهر به اجرا گذاشته شده است.

‼️درگیری بر سر زمین و آب

در سال‌های گذشته درگیری‌های خون‌باری بر سر زمین و آب میان کشاورزان و اقوام کوچ‌نشین در مناطق مرکزی نیجریه به وقوع پیوسته که هزاران کشته بر جای گذاشته است. خشکسالی و گسترش بیابان‌ها موجب شده تا چوپان‌ها همراه با گله‌های خود که بنا بر تخمین‌ها مجموعا شامل حدود ۱۳۵ میلیون رأس دام می‌شوند، مجبور به ترک مسیر‌های معمولی منتهی به مرتع‌های قدیمی شوند و بیش از پیش به سمت جنوب و مناطق کشاورزی روی آورند.

گروه بحران بین‌الملل (ICG) مستقر در بروکسل سال گذشته (۲۰۱۷) نسبت به وخامت جنگ و درگیری میان کشاورزان و گله‌داران در نیجریه هشدار داده و گفته بود که این درگیری‌ها می‌توانند همانند شورش گروه تروریستی بوکوحرام در شمال شرق نیجریه، به یک تهدید جدی دیگر برای این کشور تبدیل شوند.

مردمان قوم فولانی مسلمان هستند و غالب کشاورزان ساکن در روستاها از دین مسیحیت پیروی می‌کنند. به گفته ناظران دعوای میان این دو گروه رفته رفته بعدی مذهبی یافته و دیگر تنها بر سر زمین و آب نیست.

نیجریه پرجمعیت‌ترین کشور قاره آفریقا به شمار می‌رود که بین مسلمانان در مناطق شمالی و مسیحیان در مناطق جنوبی تقسیم شده است.

گروه تروریستی بوکوحرام از سال ۲۰۰۹ در شمال نیجریه در تلاش برای تأسیس حکومتی اسلامی است. بوکوحرام برای تحقق این هدف مسبب قیام‌های خونینی بوده که موجب کشته شدن بیش از ۲۰ هزار تن و آوارگی صدها هزار نفر شده است.