بعد از خواندن متن زیر دلواپسی زیست محیطی تان را اندازه بگیرید …محمد درویش عصر سه شنبه در نشستی با عنوان &aposخانه سیاه است؟

بعد از خواندن متن زیر دلواپسی زیست محیطی تان را اندازه بگیرید..
محمد درویش عصر سه شنبه در نشستی با عنوان 'خانه سیاه است؟' در دانشگاه فردوسی مشهد با هدف بررسی معضلات زیست محیطی ایران، افزود: بر اساس آخرین آمارها کمتر از 110 هزار راس جانداران ارزشمند در کشور باقی مانده اند.
وی ادامه داد: این در حالی است که وقتی 'اسکندر فیروز' بهمن ماه سال 1350 کلنگ ساخت سازمان حفاظت محیط زیست را بر زمین زد یک و سه دهم میلیون راس گونه جانوری مهم در پهنه ایران وجود داشت.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یک جامعه توسعه یافته فقط جامعه ای نیست که برای همه شهروندانش فارغ از مذهب و طبقه اجتماعی و جنسیت فرصتهای برابر اجتماعی ایجاد کرده باشد، بلکه امروز یک گام جلوتر رفته ایم و می گوییم جامعه ای توسعه یافته است که همه زیستمندانش فارغ از این که انسان باشد یا گیاه یا جانور حرمت حیات داشته باشند و این پیام را بیش از هزار سال پیش فردوسی نیز به ما منتقل کرده است.
وی افزود: امروز شاهد این هستیم که در عمل چیزی از کشف رود، تجن، هریررود، بینالود و دشت عظیم و ارزشمند توس باقی نمانده و روزگار اترک و قبیشان هم به مراتب بدتر است.
درویش ادامه داد: امروز خلیج گرگان در سواحل جنوب شرقی مازندران تبدیل به یک چشمه بزرگ تولید گرد و خاک شده، قبیشان یک و نیم کیلومتر عقب نشینی کرده و عمق متوسط مرداب انزلی به نیم متر کاهش یافته است.
وی گفت: در شرایط کنونی دل گاوخونی، خون است و مردم در پریشان پریشان حالند و بخت ایران یعنی بختگان در بدترین وضعیت ممکن به سر می برد و شادگان دیگر شاد نیست.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ظرف پنج سال گذشته 58 میلیون درخت را در ایران از دست داده ایم که 18 میلیون آنها از بلوطهای زاگرس بود.
وی ادامه داد: رکورد نشست زمین هم در طول پنج سال اخیر دوبار توسط ایرانیان شکسته شده است. یک بار آن در جنوب غرب تهران با 36 سانتیمتر در سال و دیگری در فاصله دشت فسا تا جهرم با 54 سانتیمتر در سال اتفاق افتاده که 40 برابر شرایط بحرانی است.
درویش گفت: همه این آمارها نشان می دهند ما شاید آخرین نسلی باشیم که هنوز بتوانیم در کنار برخی از مواهب طبیعی ارزشمندمان عکس یادگاری بگیریم. بطور مثال همین الان دیگر امکان لمس بزرگترین پهنه آب شیرین ایران یعنی دریاچه پریشان وجود ندارد...
##ب نظر نمیرسد ک جامعه ایرانی کمترین نگرانی از آسیبهای زیست محیطی رخ داده شده داشته باشد.سیاستهای غلط دولتها تنها بخشی از جریان تخریب محیط زیست ایران است..بخش اصلی خود خود ماییم...ایران فقط خلیج فارس نیست..@zistbomeshomal