✅مفلوک‌ترین کشورهای دنیا.. «شاخص فلاکت بلومبرگ» حاصل جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری کشورها است،

✅مفلوک ترین کشورهای دنیا

«شاخص فلاکت بلومبرگ» حاصل جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری کشورها است،

برای سومین سال متوالی، ونزوئلا به دلیل مشکلات عدیده اقتصادی و سیاسی، در رده نخست فهرست مفلوک‌ترین کشورهای جهان ایستاده است.
کمترین مقدار این شاخص نیز بار دیگر برای تایلند است. لازم به‌ذکر است که در مورد بسیاری از کشورهای مورد بررسی، این نرخ بیکاری است که سهم بیشتری در میزان «شاخص فلاکت» دارد.

ونزوئلا: مفلوک بی‌رقیب!

قیمت‌ها در ونزوئلا از اواسط اوت 2016، 1419 درصد افزایش یافته‌اند. اقتصاددانان تخمین می‌زنند که قیمت‌ها در اقتصاد ونزوئلا در سال جاری حدود 6 برابر شوند.

حرکت‌های نزولی

بعد از ونزوئلا که با شاخص فلاکت 500 در جایگاهی دست‌نیافتنی قرار گرفته است، کشورهای آفریقای جنوبی، آرژانتین ، یونان و ترکیه به ترتیب در رده‌های دوم تا پنجم ایستاده‌اند. از طرفی تعدادی از کشورهای اروپای مرکزی و شرقی در حال حرکت به رده‌های بالایی این فهرست هستند. بر این اساس، لهستان با جهشی 17‌پله‌ای بیشترین حرکت منفی را در میان 65 کشور مورد بررسی داشته و در رده 28 مفلوک‌ترین کشورهای جهان در سال 2017 ایستاده است. به عقیده کارشناسان، گرچه نرخ بیکاری لهستان روند نزولی باثباتی را از زمان بحران مالی تجربه کرده اما افزایش نرخ تورم بعد از یک دوره رکود، باعث افزایش شاخص فلاکت این کشور شده است.

از دیگر کشورهایی که «شاخص فلاکت بلومبرگ» برای آن افزایش چشمگیر داشته، مکزیک است.

این کشور که در سال 2016 در رتبه 38 قرار داشت، با توجه به پیش‌بینی‌های بالای نرخ تورم، در سال جاری به رتبه 31 رسیده است. بر این اساس، عواملی همچون حذف یارانه‌های سوخت از جانب دولت و کاهش ارزش 11 درصدی پول ملی این کشور (پزو) در مقابل دلار آمریکا، باعث جهش قیمت‌ها شده است.

انگلیس نیز از جمله کشورهایی است که در گزارش امسال به سمت مفلوک‌تر شدن پیش‌رفته است. جدایی این کشور از اتحادیه اروپا که باعث ایجاد رکورد 30 ساله در کاهش ارزش پوند، افزایش هزینه واردات و ایجاد فشارهای تورمی شد، رتبه انگلیس را در «شاخص فلاکت» دو پله به سمت فلاکت بیشتر حرکت داد.

پیش به‌سوی فلاکت کمتر

نروژ، پرو، چین، روسیه، هنگ‌کنگ، تایوان و هلند از جمله کشورهایی هستند که گام‌های بلندی را به‌سوی فلاکت کمتر برداشته‌اند. به گزارش «بلومبرگ» در سال جاری مشکلات اقتصادی نروژ حداقل می‌تواند به کاهش‌ قیمت سبد مصرفی خانوار منجر شود. بنابراین برخلاف عملکرد متوسط اقتصاد این کشور در «شاخص فلاکت» سال گذشته، رتبه‌اش 18 پله به سوی فلاکت کمتر بهبود یافته است. اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند در سال 2017 مخارج نفتی دولت نروژ کاهش یابد و نرخ بیکاری در این کشور به سطح 4 درصد برسد. پرو نیز از جمله کشورهایی است که اقتصادش در شاخص فلاکت، 18 رتبه به‌سوی شادتر شدن حرکت کرده است.

گفتنی است در این رتبه بندی ایران در مقام نهم قرار گرفته است /بلومبرگ

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy