⁠⁣واسیلی آرخیپوف. --------

⁠⁣واسیلی آرخیپوف. --------

⁣واسیلی آرخیپوف
--------
قسمت دوم و آخر


⁣این دوره بود که بهش اشاره میکنن به عنوان زمانی که دنیا از ترس انفجار هسته‌ای به زانو در اومد. آبهای کوبا پر بود از زیردریایی‌های شوروی که بعضی از اونها قابلیت انفجار هسته‌ای داشتن. آمریکا از اون سمت هم دریا رو پر کرده بود از ناوهای جنگی.

⁣در اکتبر سال ۱۹۶۲ در حادثه‌ای، نابودگرهای زیردریایی آمریکایی در آب‌های آزاد شروع کردن به انداختن بمب‌های مخصوصی در آب که هدفشون ترکوندن زیردریایی‌هاست. هدف از این کار این بود که زیردریایی‌های شوروی بیان روی آب و دور بشن.

⁣یکی از این زیردریایی‌های شوروی مجهز به اژدر هسته‌ای بود. حجم و بزرگیش شبیه همون چیزی بود که هیروشیما رو نابود کرد. زیردریایی که بخاطر فرار از رادار به عمق رفته بود و برای چند روز ارتباط رادیویی‌ش با مسکو قطع شده بود، با تهاجم ناوهای آمریکا احساس کردن جنگ شروع شده.

⁣نیروهای آمریکایی از اون طرف نمیدونستن این زیردریایی‌ها مجهز به سلاح هسته‌ای هست و همینطوری بمب میریختن تو دریا. برخلاف اغلب زیردریایی‌ها، در این یکی، سه افسر می‌بایست همزمان بر لانچ اژدر هسته‌ای تصمیم میگیرفتن. با نبود ارتباط با دنیای خارج، فکر میکردن جنگ شروع شده بالاخره.

⁣دو نفر از این افسرها اوکی دادن برای لانچ اژدر ولی یکیشون به اسم واسیلی آرخیپوف سعی کرد اونا رو آروم کنه. دو افسر دیگه با دیدن حجم شدید بمب‌های آمریکایی حس می‌کردن جنگ شروع شده و تنها آرخیپوف بود که باز هم گفت صبر کنن. تنها یک دکمه فاصله داشتن با انفجار هسته‌ای.

⁣اگر واسیلی آرخیپوف هم اوکی میداد، اژدر هسته‌ای شوروی میخورد تو آمریکا. آمریکا از اون سمت از ترکیه بمب هسته‌ای میفرستاد رو شوروی. این احتمال بود که از پایگاههای نظامیش در جنوب شرقی آسیا بمب بفرسته روی چین. شوروی هم برای تلافی بقیه کشورها رو هدف قرار میداد.

⁣این افسر باعث شد کره زمین نجات پیدا کنه و اسناد این حادثه تا ۵۰ سال بعدش فاش نشد. پس از ۵۰ سال معلوم شد برای عموم که کره زمین تا چه حد نزدیک به نابودی بوده. این زیردریایی با اوکی ندادن آرخیپوف، بالاخره اومد سطح آب، آمریکایی‌ها دیدنش و راهشو کج کرد و رفت.

⁣کاسترو از سالهای ابتدایی دهه شصت به بعد افکارش عوض شد. پاشد رفت مسکو رفت تو بغل خروشچف و کلا آدم دیگری شد.

منابع: کتابهای جنگ سرد از کرل برایان جونز - مرگ فیدل کاسترو از محمد مهدی مختاری

واسیلی آرخیپوف در ویکی‌پدیا
------
@friedrish