#جبر_احتمال یکی از امتحان های نهایی که تیپ بندی سوالات و نوع سوالاتش چندین ساله ثابته و دیگه دست طر

#جبر_احتمال
یکی از امتحان های نهایی که تیپ بندی سوالات و نوع سوالاتش چندین ساله ثابته و دیگه دست طراحا رو شده امتحان جبر واحتمال هست.کتاب جبر واحتمال 4 تا فصل داره که از هر کدوم از فصلهای 1 و 2 تو امتحان نهایی 5.5نمره و از فصل 3 و 4 به ترتیب 2 و 7 نمره سوال میاد.
اگه سوالات امتحانات نهایی جبر و احتمال رو بررسی کنید میبینید اکثرا تعداد سوالات بین 16 تا 18 تاست.
سوال اول معمولا تعریف یا جای خالی و ...است.تو چند سال اخیر معمولا سوال 1 جای خالی بوده.سوال 2 معمولا یه استقرای ریاضی رو شامل میشه که عمدتا مربوط به بخش پذیری یا رابطه های موجود تو فصل اوله.تو نوشتن استقرا یادتون باشه همه ی نکات و جملات لازم رو بنویسید چون بارم بندی این سوالات خیلی ریزه.
تو سوالات بعدی معمولا سه نوع اثبات رابطه با روش های مختلف(استنتاجی یا برهان خلف و...) ازتون خواسته میشه پس باید رو روشهای اثبات تسلط کامل داشته باشید و حواستونو جمع کنید که سوال گفته با چه روشی رابطه رو اثبات کنید.تو اثبات بازگشتی یادتون باشه فلش ها رو حتما دو طرفه کنید واخرش بنویسید (تمامی روابط برگشت پذیرند وحکم ثابت است) .تو برهان خلف هم یادتون باشه جمله (فرض خلف باطل و حکم ثابت است) رو حتما بنویسید.
یه اثبات از لانه کبوتری هم تو همه ی امتحانای نهایی میبینید که دیگه سوالاش کاملا مشخص شده و اکثرا تکراریه.حتما و حتما کبوتر ولانه رو با اطلاعات سوال تطبیق بدین و بعد سوال رو حل کنید.
از فصل 2 معمولا یه اثبات با استفاده از قوانین مربوط به مجموعه ها میدن.یه سوال میدن میگن فلان مجموعه رو تعریف کنید و این اعمال رو روی مجموعه انجام بدین که باید حواستون باشه دچار اشتباه نشید و اکثرا هم ساده هستن و بی دردسر حل میشن.
تو سوالات بعدی یه سوال حتما و حتما از ضرب دکارتی میبینید که خیلی هم آسونه و اکثرا شامل رسم نمودار مربوط به عبارات شامل ضرب دکارتی میشه..یه سوال هم مربوط به تعریف رابطه میشه.تو این سوال اکثر دانش آموزا نمره از دست میدن مخصوصا جایی که میگه کلاس هم ارزی یه زوج مرتب رو پیدا کنید.برای حل این سوال حتما و حتما تعریف کلاس هم ارزی رو بنویسید و دقت کنید رابطه رو برعکس ننویسید.
از این سوال هم که رد بشید احتمالا یک یا دو سوال مربوط به پیشامد و فضای نمونه میبینید که یه آزمایشی رو براتون توضیح میدن و میگن فضای نمونه و پیشامد و ...رو مشخص کنید که جزو آسونترین سوالات هست.توصیه من اینه حتما تعریف پیشامد و فضای نمونه رو خوب بلد باشید.
بعداز سوالات فضای نمونه که وارد احتمال شدین باید خودتونو آماده کنید تا به هر نوع سوال احتمال بتونید جواب بدید.از احتمال ساده ی گسسته مثل پرتاب سکه و تاس گرفته تا احتمال غیر هم شانس و احتمال پیوسته ی دو بعدی و سه بعدی اما خوبی این سوالات اینه که معمولا مشابه و بعضی وقتا کاملا شبیه سوالات کتاب درسی هستن.تو سوالات احتمال پیوسته که معمولا دو بعدی هست یادتون باشه حتما شکل برای سوال رسم کنید.
آخر سوالات هم به احتمال 99 درصد یه سوال مربوط به اثبات قضایا و روابط احتمالی با استفاده از قوانین احتمال دارید که باید خوب روابط و قضایا رو بلد باشید
تا این جا یه تحلیل داشتیم رو نوع سوالات امتحان نهایی
اما اگه میخواید نمره خوب بگیرید حتما تمامی تمرینات کتاب درسی رو کامل کامل حل کنید مخصوصا برای فصل 1 و 4.نمونه سوالات سالهای قبل رو حل کنید و پاسخنامه سنجش رو خوب بخونید تا ببینید برای چه جملات و عباراتی بارم جدا در نظر گرفته شده.تمرینات مربوط به کلاس هم ارزی و روابط مربوط به اون رو حتما و حتما تمرین کنید و همه مثالهایی که تو کتاب درسی در مورد اون هست رو یاد بگیرید.
یادتون باشه امتحان نهایی برای همه سطح دانش آموزان طرح میشه .سوالات کاملا استانداردن در عین حال لازمه سوالاتی هم بین سوالات باشه که همه نتونن بهش جواب بدن.اگه دیدین رو سوالی خیلی گیر کردین کنارش یه علامت کوچیک زنید و برید با دقت و حوصله بقیه سوالات رو حل کنید و بعدا سوالات باقی مونده رو حل کنید.
به امید موفقیت همه دانش آموزان
................ ................
یونس حسن زاده-مشاور گروه ریاضی و فیزیک
موسسه آموزشی و مشاوره ای سبز کنکور(گاماس20)
@konkoorsabz