دنیل کاهنمن زادهٔ ۵ مارس ۱۹۳۴ روان‌شناس آمریکایی اسرائیلی است که برای کار بر روی روان‌شناسی قضاوت و تصمیم‌گیری، و نیز اقتصاد رفتار

دنیل کاهنمن زادهٔ ۵ مارس ۱۹۳۴ روان‌شناس آمریکایی اسرائیلی است که برای کار بر روی روان‌شناسی قضاوت و تصمیم‌گیری، و نیز اقتصاد رفتاری، که به خاطر آن جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۰۲ (به همراه ورنون اسمیت) را برد، مشهور است. یافته‌های تجربی او فرض رایج عقلانیت انسان در نظریهٔ اقتصاد مدرن را به چالش می‌کشد.
کاهنمن به همراه عاموس تورسکی و دیگران، پایه‌ای شناختی برای خطاهای رایج انسانی که از اکتشاف و سوگیری ناشی می‌شوند ارائه داد و نظریه چشم‌انداز را توسعه داد.
او در سال ۲۰۰۲ به خاطر کار بر نظریهٔ چشم‌انداز برندهٔ جایزه نوبل اقتصاد شد. کاهنمن استاد بازنشستهٔ روانشناسی و امور عمومی در مدرسه وودرو ویلسن دانشگاه پرینستون است.
وی مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود را در رشته روانشناسی و علوم ریاضی از دانشگاه عبری در اورشلیم دریافت نمود. در سال ۱۹۵۸ به ایالات متحده آمریکا رفت و مدرک دکترای خود را در سال ۱۹۶۱ در رشته روانشناسی از دانشگاه کالیفرنیا در شهر برکلی کسب نمود.اندیشه‌های او تاثیر عمیق و گسترده‌ای در بسیاری از زمینه‌های اقتصاد، طب و سیاست داشته‌ است.
او در کتاب اندیشه دور اندیشه نزدیک، دو سیستمی را توضیح می‌دهد که روش فکر کردن ما را تحریک می‌کند. سیستم اول سریع، شهودی و عاطفی است. سیستم دوم آهسته‌تر، مشورتی و منطقی است.
او قابلیت‌های فوق العاده و تعصبات فکری و نفوذ فراگیر برداشت‌های بصری بر روی افکار و رفتار ما را نشان می‌دهد. کاهش انگیزه به خاطر نفرت داشتن و یا اطمینان بیش از حد بر روی استراتژی های شرکتهای بزرگ، مشکلات به وجود آمده به دلیل پیش بینی آنچه که در آینده ما را خوشحال می‌کند، چالش‌های طبقه بندی مناسب ریسک در محل کار و خانه و … تنها با دانستن اینکه چگونه این دو سیستم تفکر با هم کار می‌کنند برای شکل دادن به قضاوت‌ها و تصمیم گیری‌ های ما قابل درک خواهد بود.
خلاصه این کتاب ارزشمند توسط استاد گرانقدر جناب دکتر محمد طبیبیان ترجمه شده است که بسیار خواندنی است.👇👇👇👇