‌ ◾️من احمد علی، معلمم … …حدود۱۷ سالی است که احمدعلی منتظری را میشناسم

‌ ◾️من احمد علی، معلمم

....حدود17 سالی است که احمدعلی منتظری را میشناسم. اوایل دهه 80 بخاطر انجام پژوهش های اسنادی در مرکز اسناد آستان قدس رضوی با مرحوم منتظری آشنا شدم. گاهی در خواندن اسناد مشکل داشتم او با علاقه کمکم می کرد.
انچه در ذهنم مانده آقای منتظری متولد 1304 و اولین معلم روستای فریزی از توابع مشهد بوده است. امروز یکی از دوستان خبر درگذشت ایشان را اطلاع داد.
🌐متن زیر قسمتی از گفتگوی حسین بیات با احمدعلی منتظری در روزنامه شهرآرا 10 آذر 1393 است.
روحش شاد.
@oralhistoryiran

روزی که شاه از ترور نافرجامش در دانشگاه جان سالم به در برد و مردم تا مدت ها به شکرانه رفع خطر از ذات ملوکانه، نامه ها و هدایایی می فرستادند به دربار. یکی از این نامه ها از روستای فریزی مشهد است. می گوید:پسری به نام کیانی فر همراه شعری لنگه به لنگه که برای سلامتی شاه می فرستد، می نویسد که «روستای ما مدرسه ندارد.» از قضا نامه به دست شاه می رسد و او هم دستور می دهد مدرسه ای برای این روستا دایر کنند و نتیجه را فورا گزارش دهند! برای همین دوستان فرهنگی! در اواخر دی 1328 چسبیده بودند به من تا گزارش بدهند «امر ملوکانه اجرا شد.» 10 ، 15روزی هم معلم بودم، اما هنوز خبری از تدریس نبود. نمی دانستم کجا باید بروم. بالاخره 19بهمن بازرسی مدارس اطراف فریزی را ابلاغ کردند تا به همان بهانه من را هم به محل خدمت ببرند.

◾️ روزی که معلم شدم

احمدعلی به همراه بازرسان فرهنگ 21بهمن راهی گلمکان می شود. یکی از زغال فروش های آنجا به نام پهلوان حاضر می شود آن ها را ببرد به روستای فریزی. می گوید:مسیر کوهستانی بود و گاهی قاطر تا شکم در برف فرو می رفت. بعدازظهررسیدیم به فریزی. آقای عاقل(پدر دکتر حسن عاقل، استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی) کدخدای فریزی بود و ما میهمانش شدیم. به این ترتیب صبح روز 23بهمن1328 من رسما در محل خدمتم بودم. یکی رفت بالای مدرسه اذان داد؛ این طوری مردم را خبر کردند برای ثبت نام دانش آموزان نخستین مدرسه فریزی....

@oralhistoryiran