📗وبینار قانون در ادیان توحیدی.. ♻️شریعت، حکومت اسلامی و حقوق بشر. 👤

📗وبینار قانون در ادیان توحیدی

♻️شریعت ، حکومت اسلامی و حقوق بشر
👤 #مهدی_خلجی

این وبینار در هشت جلسه برگزار شده و در ادامه فایل های ویدئویی، صوتی و اسلایدهای هرجلسه عرضه خواهد شد.

⬛️ظهور گروه مسلح داعش به نام «دولت اسلامی» در عراق و سوریه، بار دیگر پرسش #سازگاری_اسلام_و_حقوق_بشر را پررنگ کرد. از آغاز سده‌ی بیستم، جریان‌های اسلامی بسیاری در مصر٬ پاکستان٬ ایران و دیگر کشورها خواهان تشکیل حکومت اسلامی‌اند. یکی از مهم‌ترین ارکان اسلامی بودن حکومت آن است که «شریعت» را اجرا کند. اجرای شریعت از سوی دولت، ایده‌ی جدیدی است و در سنت اسلامی سابقه ندارد. خلیفه یا حاکم در عهد قدیم، خلیفه یا حاکم اسلامی بود، بیشتر از آن جهت که حافظ امنیت سرزمین‌های اسلامی یا «دارالاسلام» به شمار می‌رفت.

اما مسئله‌ی «اجرای شریعت» فقط به «حکومت‌های اسلامی» مانند جمهوری اسلامی، طالبان و داعش محدود نمی‌شود. شریعت در عربستان سعودی که ظاهراً «حکومت دینی» ندارد، نیز اجرا می‌شود. در قانون‌های اساسی بیشتر کشورهای اسلامی بخش‌های مهمی از شریعت به ویژه در خصوص احوال شخصیه و آزادی‌های فردی و اجتماعی گنجانده شده است. به سخن دیگر، مسئله‌ی شریعت، بحرانی فراگیر برای مسلمانان جهان است.

اکنون نام «اجرای شریعت» و «حکومت اسلامی» با #نقض_گسترده‌_حقوق_بشر پیوند خورده است.
🔺آیا راهی برای #آشتی_دادن_حقوق_بشر_و_اسلام وجود دارد؟
🔺آیا می‌توان شریعت یا نظام فقهی را با حقوق بشر سازگار کرد؟
🔺آیا می‌توان حکومت اسلامی داشت، ولی حقوق بشر را نیز پاس داشت؟
🔺آیا می‌توان مسلمان بود، ولی شریعت را نپذیرفت؟

🔸با حضور استاد مهدی خلجی، در هشت گفتار می‌کوشیم رابطه میان شریعت، حکومت اسلامی و حقوق بشر را بکاویم،تاریخ مفاهیم مربوط به آن را بررسیم و سرانجام ببینیم مسلمانان چه راه‌هایی برای مشروعیت بخشیدن به حقوق بشر می‌توانند جست‌وجو کنند.

🔷این گفتارها رویکردی فلسفی، تاریخی، معرفت‌شناختی و جامعه‌شناختی را در طرح مباحث پیش می‌گیرند.