⚽️ جام جهانی چگونه محیط زیست را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

⚽️ جام جهانی چگونه محیط زیست را تحت تاثیر قرار می دهد؟

🔹 خیلی‌ها جام جهانی را بزرگترین نمایش روی زمین لقب می‌دهند و واقعاً هم اینچنین بوده و این بزرگترین رویداد برای تماشاگرپسندترین ورزش در جهان است. اما [در طول جام جهانی] علیرغم تمام سرخوشی‌ها، درگیری‌ها و اکشنِ هیجان‌انگیزش، محیط زیست به سختی در خاطر مردم جای دارد. بر این اساس، برای محیط زیست فراز و نشیب‌های زیادی همراه با قلّه‌ی فوتبال بین‌المللی وجود دارد. به مثال‌هایی در مورد تأثیرات زیست‌محیطی جام جهانی نگاه کنید؛
@sahatzist
✳️ مثالی از آلمان
🔹طی 15 سال گذشته یا همین حدود، برخی از رویدادهای ورزشی سعی کرده‌اند پایداری [محیط‌زیستی] خود را به نمایش بگذارند. جای تعجب نیست؛ همزمان با شروع افزایش آگاهی نسبت به تغییرات آب و هوایی و نیاز به پایداری، تنها تبلیغ یک شخصیت سبز به جام جهانی، می‌تواند شانس بالقوه‌ی پیشنهاد میزبانی جام برای یک کشور را افزایش دهد. ولی دنبال کردن یک نگرش پایدار، فوق‌العاده دشوار می‌شود وقتی که اغلب میزبانان جام جهانی، نیازمند ساخت استادیوم‌های متعدّد در بازه‌ی زمانی کمتر از یک دهه هستند.
🔹تلاش‌های کشور آلمان در سال 2006 با برقراری حمل و نقل عمومی رایگان برای هواداران، در نظر گرفتن پارکینگ دوچرخه‌ی رایگان و طراحی و راه‌اندازی چندین استادیوم با استفاده از انرژی خورشیدی و جمع‌آوری آب باران، بی‌شک موفّقیت بی‌نظیری بود. این [تدابیر]، فاصله‌ی کوتاهی برای سفرِ هواداران فوتبال بین بازی‌ها و «برنامه‌ی جبرانِ کربنِ فیفا» به همراه داشت و منجر به تحقّق برگزاری نخستین جام جهانیِ بدون انتشار کربن شد.
@sahatzist
✳️ جامِ نه چندان سبز
🔹متأسفانه، مثال یادشده را نمی‌توان با دیگر کشورها مطابقت داد؛ چهار سال بعد، جام جهانی افریقای جنوبی، آماری معادل هشت برابر انتشار کربن جام آلمان را به ثبت رساند. در برزیل (2014)، فیفا بر روی پنل‌های خورشیدی، حفاظت از آب و کاهش پسماندها، بیش از هر طرح ابتکاری دیگری در 12 استادیوم جام جهانی سرمایه‌گذاری کرد. با این حال، منتقدان بر این باور بودند که هیچ تلاشی برای مقابله با پیامدهای [محیط زیستی جام جهانی] در طول “Copa Verde” یا «جام سبز» صورت نگرفت!
جام جهانی 2018 که در روسیه برگزار می‌شود، نخستین جام جهانی‌ای است که صدور گواهینامه‌های سبز جدید فیفا برای استادیوم‌ها در آن الزامی شد. و بله؛ 12 استادیوم، از انرژی و آب کمتری استفاده کردند و همراه با کاهش پیامدهای محیط زیستی بنا شدند. در عین حال، به هر روی، طرح جبران کربن فیفا، با مطالعه‌ای که نشان می‌دهد تنها 7درصد از آمار کاهش انتشار کربن آن احتمالاً نتایج واقعی و قابل اندازه‌گیری بوده‌اند، زیر سؤال رفته است. (نگاه کنید به مقاله‌ی New Wide-Ranging Particulate Sensor).
@sahatzist
✳️ 2022 و پس از آن
🔹قطَر با نگاه به آینده اعلام کرده است که جام جهانی 2022، عاری از انتشار کربن خواهد بود. مقامات قطری قصد دارند مصرف آب و برق به همراه مجموع انتشار کربن را تا پیش از آغاز مسابقات کاهش دهند. با این حال، فعلاً خنثی‌سازی کربن استادیوم‌هایشان، خود جای سؤال دارد. آیا ادعای خنثی‌سازی کربن به واقعیت می‌پیوندد؟ این را هم مانند نتیجه‌ی نهایی جام جهانی، تنها زمان می‌تواند بگوید.
@sahatzist
🔻منبع: envirotech-online
🔻برگردان به فارسی: تحریریه‌ی ساحت زیست
yon.ir/UX7zf