🔴سردار ‌غیب‌پرور: طرح نجات کشاورزی در ۴۰هزار روستای کشور اجرا می‌شود

🔴سردار ‌غیب‌پرور: طرح نجات کشاورزی در ۴۰هزار روستای کشور اجرا می‌شود
@sahatzist
🔴به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، سردار غلامحسین غیب‌پرور در دیدار با آیت الله محمد رضا ناصری یزدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: یکی از طرح‌های بسیار خوب در مجموعه بسیج، طرح نجات کشاورزی است که ۴۰هزار روستای کشور را در بر می‌گیرد و بسیار عالی و مؤثر است.

🔴رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: ان‌شاءالله امیدواریم با این طرح‌ها بتوانیم اثرات مثبت و ماندگاری را در کشور ایجاد کنیم و مردم نیز از این خدمات راضی باشند.

@sahatzist
🔴🔴🔴ساحت زیست:
از آنجا که هنوز طرح بسیج مستغعفین برای نجات کشاورزی در 40هزار روستا در دسترس عموم مردم قرار ندارد، ضمن آرزوی توفیق برای همه کسانی که در پی احیاء روستاهای ایران هستند باید متذکر شد که طبق آخرین سرشماری صورت گرفته و منتشر شده در درگاه ملی آمار تا پایان سال 90 تعداد کل روستاهای ایران شصت و یک هزار و هفتصد و چهل و هشت روستا برآورد شده است. بدین ترتیب طرح بسیج مستضعفین در حدود شصت و پنج درصد یا به عبارتی بیش از نیمی از روستاهای کشور را در بر می گیرد. در این صورت سوال های زیر مهم جلوه می کند:

🔸همه می دانیم که مشکل قریب به اتفاق روستاها بیکاری و شرایط غیر قابل زیستی است که دلیل عمده هر دوی این ها کمبود آب است. پایه زیستی هر روستایی آب است. و امروز کشور درگیر خشکسالی ای است که عمده آن محصول تفکرات سازه ای اشخاص، نهادها و ارگان های ذی نفع است.در چنین شرایطی طرح گسترده بسیج برای نجات این حجم از روستاها بر چه نقشه راهی استوار است؟ قرار است آب این روستاها از چه منبعی تامین شود؟
@sahatzist
🔸یکی از مهمترین دلایل سوء مدیریت در حوزه منابع آبی وجود جزایر مستقل تصمیم گیری است. تصمیمات وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، ادارات آب و فاضلاب و گاها سازمان های سیاسی و امنیتی هر کدام کاملا ناهمسو و حتی متضاد است، به گونه ای که به باور بعضی از کارشناسان وجود متولیان متعدد با منافع ساختاری متضاد این تصور را به وجود می آورد که وضعیت "آب" بدون هیچ گونه متولی بسیار بهتر از از شرایط کنونی خواهد بود! در چنین بلبشوی تصمیم گیری آیا سازمان بسیج مستضعفین هم با طرح نجات کشاورزی قرار است داماد هزار و یکم "آب" این عروس هزاداماد شود؟! یا اینکه این سازمان با رایزنی با متولیان و ذی نفعان دیگر قرار است نقش محور را درباره منابع آبی کشاورزی ایفا کند؟

🔸یکی از مناقشه انگیزترین مباحث مربوط به کشاورزی بحث هدررفت بسیار در کنار بهره وری پایین این بخش است. در حالی که آمارها از هفتاد تا نود درصد مصرف آب کشور را صرف کشاورزی ناپایدار می دانند، طرح بسیج قراراست چه گونه باعث بهبودی بازده اقتصادی این بخش شود؟ در زمینه حفظ و نگه داری، بسته بندی و انبار و صادرات محصول چه برنامه هایی پیش بینی شده است؟

🔸تمرکز گرایی در مراکز استان و تهران یکی از آفاتی است که باعث مهاجرت موقت کشاورزان و در ادامه مهارجت دائم آنان در کلانشهر ها می شود. چه گونه می توان کشاورزی را در روستاها احیاء کرد بدون اینکه نیازهای رفاهی و درمانی کشاورزان را برآورده کرد؟برای این بخش چه تدابیری اندیشیده شده است؟
@sahatzist
🔻سوال هایی از این دست بسیارند. امیدواریم طرح نجات کشاورزی در نهایت به تولید بیشتر آب از طریق پروژه های انتقال آب، سدسازی، استخراج آب های ژرف، بارورسازی ابرها و ...تقلیل نیابد، چرا که سابقه چنین طرح هایی نشان داده است که تولید بیشتر تنها به هدر رفت بیشتر منجر خواهد شد و نه محصول بیشتر!
@sahatzist
ساحت زیست را در اینستاگرام و توییتر دنبال کنید.


https://www.instagram.com/sahat_zist/