انتقادهای گسترده فعالین محیط زیستی خوزستان نسبت به بهره برداری سیاسی از مسائل محیط زیستی:

انتقادهای گسترده فعالین محیط زیستی خوزستان نسبت به بهره برداری سیاسی از مسائل محیط زیستی:
منبع :کانال صدای پای آب
@sedayepayeab1

@sedayepayeab1
چرا فعالان محیط زیست و سیاسیون خوزستان در نقد ابتکار محق نیستند؟

( لزوم مرز بندی فعالان زیست محیطی از جریان های موج سوار / چرا منتقدین دولت از شکایت قضایی ابتکار علیه متخلفان زیست محیطی دفاع نمی کنند )

🔹 این روز ها جریان های سیاسی رسمی در کشور آماده ورود به فضای رقابت های سیاسی انتخابات ریاست جمهوری می شوند و هیچ کدام از جناح ها بی رغبت نیستند که از پرتو مصایب محیط زیستی این کشور غم زده برای خود توشه ایی برچینند و برای موج سواری بر اعتراضات شبانه روزی فعالان و تشکل های محیط زیستی برای خود کاسبی سیاسی کنند.


⚜ در این شرایط پیشا انتخاباتی جریانهای سیاسی باید بدانند :

🔹فعالان و تشکل های محیط زیستی از جناح های قدرت مستقل هستند چرا که معتقدند یکی از عوامل اصلی تخریب گسترده حوزه محیط زیست عملکرد غلط تمامی جریانهای سیاسی حاضر در قدرت اعم از چپ و راست حکومتی می باشد.

🔹 وضعیت نابهنجار کنونی در حوزه محیط زیست ناشی از تخلفات_حاکمیتی بوده و تقلیل آن به جناح ها ، جریانها و افراد ادرس غلط دادن به مردم است.

🔹 سیستم قدرت در کشور بر اساس اصل تفکیک قواست و همه قوا بر روی کاغذ موظفند مستقل از هم وظایف حاکمیتی خود را انجام دهند. در این شرایط با فرض تخلف که در مواردی همانند پروژه گتوند و عملکرد متخلفانه شرکت نفت در تالاب هور العظیم آشکار است ، وظیفه دستگاه قضا و دادستان این است که به موضوع ورود پیدا کرده و ضمن کیفر متخلفان تخریب گر محیط زیست ، با توقف پروژه های مخرب ، احقاق حق مردم را در دستور کار قرار دهد.

✳️ اما به سوال خود بازگردیم چرا فعالان محیط زیست و سیاسیون خوزستان در نقد ابتکار محق نیستند؟


🔹واقعیت این است که همانگونه که ابتکار بارها اعلام کرده است ، ایشان به عنوان متولی محیط زیست با وجود فشارها مجوز زیست محیطی پروژه های انتقال آب را امضا نکرده است.

🔹در موارد متعدد به علت تخلفات وزارت نیرو در اجرای پروژه های انتقال آب نزد محاکم قضایی اعلام_جرم کرده است.به عنوان نمونه می توان به پروژه های انتقال اب سبزکوه ، کوهرنگ۳ ، بهشت آباد و همچنین شکایت از شرکت نفت به علت تخریب هور_العظیم اشاره کرد.

⚜ حال سوال اینجاست که ایا سیاسیون و برخی فعالان و تشکل های محیط زیستی از این روند ها اطلاع دارند. ابتکار فراتر از شکایت قضایی چه مکانیزم اثر گذار دیگری دارد؟

🔹 البته پیگیری شکایت وظیفه ابتکار است اما واقعیت این است که در دستگاه قضا #هیچگونه اراده ایی برای ورود به تخلفات زیست محیطی اشاره شده وجود ندارد.

🔹اما تعجب انجاست به جای همراهی منتقدانه با ابتکار در پیگیری شکایت های انجام شده نه تنها این موضوع توسط فعالان وزستانی اعم از سیاسی و محیط زیستی نادیده گرفته شده بلکه تاکنون کوچکترین نقدی به اهمال دستگاه قضا در رسیدگی به پروژه های تخریب گرانه گتوند ، هور العظیم ، بیرگان و... انجام نشده است.


🔹 مردم شریف خوزستان :

جریانی قصد دارد با توقف نقد خود به سازمان محیط زیست از این فضا در رقابت انتخاباتی جهت حمله به کلیت دولت بهره برداری کند. اما واقعیت این است که موضوع انتقال آب بازیگران قدرتمند دیگری نظیر قرارگاه خاتم الانبیا و دستگاه قضایی نیز دارد ، بازیگرانی که اگر تیغ تیز نقد به سمت انها نشانه رود ، باعث خواهد شد موضوع محیط زیست از موضوعی به منظور بهره برداری انتخاباتی خارج شود و کلیت حاکمیت را مورد پرسشگری قرار دهد. امری که مطمینا خوشایند جریان رقیب دولت نیست.

🔹اما جنبش مستقل محیط زیستی کلیت حاکمیت را مسول فجایعی مانند نابودی تالاب هور العظیم و سد گتوند می داند و معتقد است ، جز با ورود مدعی العموم و دستگاه قضا به تخلفات عوامل موثر در پیگری و توقف این پروژه های اهریمنی گره ایی از مشکلات محیط زیست کشور باز نمی شود.

🔹 در این شرایط بر فعالان محیط زیست فرض است تا با مرز بندی شفاف با جریان های موج سوار از ملعبه شدن جنبش محیط زیستی به دست بند بازان سیاسی جلوگیری کند.
@sahatzist



http://u1.img7.ir/prjIl.jpg