🌎انتخاب رهبری که خوب حرف می‌زند کافی نیست!

🌎انتخاب رهبری که خوب حرف می‌زند کافی نیست!
@sahatzist
آنچه در زیر می خوانید قسمتی از گزارش نشریه Boston Globe است که توسط تارنمای ترجمان به فارسی برگردانده شده . برای خواندن متن کامل این گزارش در انتهای مطلب روی INSTANT VIEW بروید.

🔸جیمز هنسن دانشمند بازنشستۀ ناساست. او جزو قدیمی‌ترین و ازقضا مؤثرترین افراد در مبارزه با «گرمایش جهانی» است. سی سال پیش، وقتی خشکسالیْ آمریکا را فراگرفته بود، به مجلس سنا رفت و سخنرانی آتشینی کرد. به‌طرزی باورنکردنی و به‌فاصلۀ چهارسال، اقدامات سیاسی شروع شد: پیمان‌نامۀ ریودوژانیرو بسته شد و همۀ کشورها متعهد شدند بیشتر از این محیط‌زیست را از بین نبرند. اما هنسن، حالا که به این سی سال نگاه می‌اندازد، دنبال راه‌حل‌های دیگری می‌گردد.

🔸متأسفانه پیمان‌هایی که بعد از ریو بسته شدند، پیمان کیوتو و توافق پاریس بودند؛ هر دوِ این‌ها خیالاتی آرزومندانه بودند با این امید که کشورها برنامه بریزند انتشار گازها را کاهش داده و این برنامه‌ها را عملی کنند. اما در واقعیت، اکثر کشورها منفعت خود را دنبال می‌کنند و انتشار جهانی کربن همچنان در حال افزایش است.
@sahatzist
🔸قضیه خیلی ساده است. تا وقتی سوخت‌های فسیلیِ ارزان‌قیمت هستند، آن‌ها را خواهند سوزاند و میزان انتشار بالا خواهد بود. استفاده از سوخت‌های فسیلی تنها در صورتی کاهش می‌یابد که هزینه‌هایی که آلودگی و تغییر اقلیم بر جامعه تحمیل می‌کنند نیز در قیمت آن گنجانده شود. ساده‌ترین و مؤثرترین راهِ انجام این کار دریافت جریمه‌های فزایندۀ کربن از شرکت‌های سوخت فسیلی در معدن‌های داخلی و مبادی ورود است.

🔸جریمۀ کربن ضروری است، اما کافی نیست. کشورهایی نظیر هند و چین به مقادیر عظیم انرژی نیاز دارند تا استانداردهای زندگی را بالا ببرند. این تفکر که انرژی‌های تجدیدپذیر و باطری‌های قابل‌شارژ به‌تنهایی تمام انرژی موردنیاز را فراهم می‌کنند، خیالی خام است. البته این انگاره‌ای متناقض هم هست، چون اگر تمام انرژی از باطری‌ها و انرژی‌های تجدیدپذیر به‌دست آید، آلودگی زیست‌محیطی سرسام‌آوری از معادن و دورانداختن مواد حاصل می‌شود

🔸اگر قرار است اقلیم به ثبات برسد، فقط مقدار مشخص و مجازی از کربن را می‌توان سوزاند و آمریکا و اروپا بیشتر این بودجۀ جهانی کربن را سوزانده‌اند. بدین ترتیب، ما مواجه هستیم با التزامی اخلاقی نسبت به دنیای درحال‌توسعه و نیز با مشکلی عملی، چون ما همگی در یک سیاره زندگی می‌کنیم.


🔸جوانان متحیر می‌شوند که ۲۵ سال پیش، کلینتون، رئیس‌جمهور وقت، تحقیق و توسعه برای انرژی پاک هسته‌ای برای نسل بعد را متوقف کرد، چیزی که جایگزین اصلی الکتریسیتۀ حاصل از سوخت‌های فسیلی است. هنوز هم چندان دیر نیست. توصیۀ من برای جوانان این است که سیاست‌های قدیمی را کنار بگذارند و در جبهه‌های تکنولوژیک، سیاسی و حقوقی برای آینده‌شان بجنگند.

🔸این کار آسان نیست. واشنگتن باتلاق منافع خواص است و به‌خاطر قدرتی که صنعت سوخت‌های فسیلی دارد، احزاب سیاسی‌مان چندان نگرانِ وضعیت افتضاحی نیستند که برای جوانان باقی می‌گذارند.جوانان قدرت سیاسی بالقوۀ بالایی دارند و این قضیه را در حمایتشان از باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ و برنی سندرز در سال ۲۰۱۶ نشان دادند. منتها انتخاب رهبری که خوب حرف می‌زند کافی نیست. باید سیاست‌های موردنیاز را درک کرد و در راستای آن‌ها جنگید.
@sahatzist
ساحت زیست


https://goo.gl/GQgV8J