‍ 🔴اهالی ده ونک و بومیان استرالیا؛ تبیینی محیط زیستی از دعوایی حقوقی!.‌های خالی از سکنه «استرالیا و یا آمریکا رویای بسیاری از اروپ

‍ 🔴اهالی ده ونک و بومیان استرالیا؛ تبیینی محیط زیستی از دعوایی حقوقی!
@sahatzist
🔸"سرزمین های خالی از سکنه" استرالیا و یا آمریکا رویای بسیاری از اروپاییان عصر صنعت بود. این سرزمین ها بدون صاحب، نامسکون و خالی از سکنه معرفی می شدند. محلی رویایی برای تصاحب زمین و کشاورزی و معدن کاوی و هرچه که می توانست ارزش افزوده به بار بیاورد.

🔸اما حقیقت چیز دیگری بود. این سرزمین ها هیچ گاه خالی از سکنه نبوده اند. بلکه مردم بومی در تصور سفیدپوستان قرن نوزدهمی نه انسان، بلکه جزئی از طبیعت قلمداد می شده اند. به شمار آوردن مردم به عنوان بخشی از محیط باعث مشروعیت بخشیدن به استعمار بریتانیا و احتمالا کاهش بارگناه مردم عادی و کشیش هایی می شد که قرار بود به هدایت مردم بپردازند. مردم استرالیا همچون کانگوروها جزئی از طبیعت استرالیا بودند، پس این سرزمین نامسکون بود و به راحتی می توانست مورد تملک و تصاحب قرار بگیرد و برای آن سند مالکیت صادر شود.در حقیقت وقتی طبیعت قابل تصرف و مداخله باشد در آن صورت هر آن چیزی که جزئی از طبیعت است نیز قابل تصرف و مداخله است. در این فرآیند مشروعیت سازی حتی اگر بومیان در روند سکونت جمعیت جدید اخلال ایجاد کنند و یا بخواهند سبک زندگی خود را در میان جامعه جدید ادامه دهند، همچون حیوانات وحشی مستحق مجازارت و تعقیب اند.
@sahatzist
🔸فیلمی که در زیر می بینید نشان می دهد که چه گونه منطق «زمین خالی از سکنه» باعث بیرون راندن مردم ده ونک از محل سکونتشان شده است. دانشگاه الزهرا به عنوان نهادی که معرف بخشی از تفکر حکمرانی و نهاد آموزش است، برای غصب و تملک زمین های مردم ده ونک ادعای "نامسکون" بودن این منطقه و مشجر بودن آن را کرده و برای آن تقاضای سند نموده و سپس با استفاده از سند غیرقانونی صادر شده دست به تخریب منازل مردم کرده است.

🔸منطق "سرزمین خالی از ...." می تواند باعث مشروعیت بخشیدن به انواع غصب ها و تصاحب ها و سرکوب ها شود. "سرزمین خالی از مخالفان سیاسی، دگراندیشان مذهبی، دگرباشان جنسی و..." دقیقا از همان منطقی پیروی می کنند که استعمار قرن نوزدهم برای تصاحب بسیاری از سرزمین های جهان به کار برده است. تصاحب کامل و تسلط بلامنازع بر عرصه های سیاسی، دینی، زیست جنسی و ...همانند تصاحب تمام و کمال سرزمین ها، محتاج خالی فرض کردن این میدان ها از هر گونه جمعیتی است.
ایمان معمار
@sahatzist
ساحت زیست