‍ توسعه نامتوازن سیاست خارجی

‍ توسعه نامتوازن سیاست خارجی
@sahatzist
🔸یکی از افتخارات سیاست خارجی ایران چه در بخش هایی که مربوط به دولت و وزارت خارجه است و چه در بخش های که مرتبط به نیروهای نظامی تعریف شده، مفهومی به نام "عمق استراتژیک" است.
به این معنی که _دست کم تاکنون این طور فرض شده_ایران علاوه بر اینکه می تواند به صورت رسمی با همسایگان خود چانه زنی های سیاسی انجام دهد می تواند از طریق ابزارهای غیررسمی نیز سیاست های مورد نظر خود را اعمال کند.

🔸در چندسال اخیر به علت عدم وجود دولت های با ثبات، جنگ های داخلی و حکومت های فاسد و ناکارآمد در منطقه خاورمیانه ،قسمتی از مشکلات محیط زیستی نیز به جای ملی ، منطقه ای شده و راه حل آن نیز در گرو سیاست خارجی قوی در مسئله محیط زیست است. اما متاسفانه با وجود هزینه های فراوانی که ایران برای بازسازی یا توسعه عمق استراتژیک خود در منطقه پرداخت کرده، به علت فقدان دانش محیط زیستی دستگاه های رسمی و غیررسمی متولی سیاست خارجه و نبود شناخت و دغدغه های کافی در این امر، حتی درباره کوچکترین مسائل محیط زیستی نیز توان چانه زنی با کشورهای همسایه را از دست داده ایم.
@sahatzist
🔸ما در زمینه سیاست خارجی محیط زیستی آن قدر ناتوانیم که به گفته رییس سازمان محیط زیست حتی نمی توانیم صحت ادعاهای مقامات افغانی در مورد خشک شدن حقابه هیرمند را بسنجیم و یا با وجود " عمق استراتژیک " مان در عراق ، مقامات عراقی به هیچ وجه برای خاموش کردن آتش هورالعظیم همکاری نمی کنند. برخی منابع خبری مدعی اند عراق اجازه استفاده از بالگرد برای خاموش کردن آتش هور العظیم را صادر نمی کنند و اطفاء زمینی نیز به علت مین گزاری منطقه ناممکن است.

🔸باید بدانیم توسعه همه جانبه عمق های استراتژیک نیازمند وجود مشاوران محیط زیستی در عالی ترین سطوح تصمیم گیری دستگاه های نظامی و غیرنظامی مرتبط با دیپلماسی خارجی است، در غیر این صورت شاید بتوانیم به راحتی بر انتخاب شهردار یا حتی مقامات بالاتر کشورهای همسابه اعمال نظر کنیم اما از پس خاموش کردن آتشی که دودش به چشم مردم اهواز می رود برنخواهیم آمد.
@sahatzist
ساحت زیست
برای شنیدن سخنان رئیس سازمان محیط زیست لینک زیر را دانلود کنید.