🔴 «منطقه‌ی آزاد تجاریِ» یا «محدوده‌ی مدیریتِ از هفت دولت آزاد»!

🔴«منطقه‌ی آزاد تجاریِ» یا «محدوده‌ی مدیریتِ از هفت دولت آزاد»!

@sahatzist
⭕️ روزی که سدّ پرحاشیه‌ی «گتوند» را طی مراسمی باشکوه(!) افتتاح می‌کردند، این روزها را ندیده بودند. این روزهایی را که عاقبت آن تصمیم، نمک به نمک‌های پاشیده به زخمِ جنگ‌زدگیِ مردم آبادان و خرّمشهر افزوده و بعد از تحمّل مشکلات مربوط به ریزگرد، این روزها آب شرب خانگی با شوری معادل شوری آب دریا، مردم را به ستوه آورده و از طرفی، تصمیم‌های کاریکاتوری مدیران محلّی مبنی بر کاهش تعمّدی دبی آب رودخانه، علاوه بر افزایش غلظت نمک و املاح آب، به سهمیه‌بندی آب شرب در شبه جزیره‌ای میان دو رودخانه‌ی بزرگ و ساحل دریای خلیج فارس و در گرمای 45 درجه‌ی سوّمین ماهِ بهار ختم شده است.
@sahatzist
⭕️ در پی افزایش شوری آب شهرهای آبادان و خرّمشهر و رسیدن ناخالصی آن به حدود 10هزار میکروموس، مردم آبادان پیش از ظهر امروز مقابل اداره‌ی آب و فاضلاب این شهر تجمّع کردند. به گفته‌ی رئیس اداره‌ی آبفای آبادان، به خاطر نزدیکی شوری آب بهمنشیر که منبع تأمین آب شرب شهری آبادان است به شوری آب دریا، امکان تصفیه و انتقال آن به منازل وجود نداشت و به همین دلیل آب شرب آبادان سهمیه‌بندی شد.
@sahatzist
⭕️ حدود دو هفته پیش نیز دبیر نظام صنفی کشاورزی آبادان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرده بود که «سازمان آب و برق خوزستان تعمداً و به منظور ارعاب کشاورزان(!) و القای حسّ بی‌آبی در طول فصل زراعی و پیشگیری از اقدام به کشت کشاورزان، اقدام به کاهش شدید دبی خروجی سدهای کارون و دز کرده است که این امر باعث افزایش شوری آب به حدود 10هزار میکروموس شده و بدین ترتیب نخلستان‌های روستاهای آبادان و خرّمشهر در آستانه‌ی «مرگ قطعی» هستند. وی تأکید داشت که کلیه‌ی تبعات جبران‌ناپذیر این اقدام، متوجّه سازمان آب و برق است. در حال حاضر 8هزار بهره‌بردار از نخلستان‌های آبادان امرار معاش می‌کنند و نابودی نخل‌ها موجب مهاجرت روستاییان و نخل‌داران به شهر می‌شود. شایان ذکر است که عمده‌ی فعالیت کشاورزی در آبادان به نخلداری مربوط می‌شود و خرما یک محصول عمده، تجاری و استراتژیک در آبادان به شمار می‌رود.
@sahatzist
⭕️ توسعه‌ی همگن و پایدار این است؟! مردم از جایی که به نام «منطقه‌ی آزاد تجاری»، جولانگاه و به کامِ سرمایه‌دارانِ غیربومی شده و دیگر نه هوا دارد، نه آب، نه شغل شایسته‌ای برای جوانان بومی، نه مدیرانی دلسوز، حقِّ کوچ کردن ندارند؟ مهاجرت روزافزونِ مردم از شهرهای مرزی و مناطق استراتژیک کشور و حاشیه‌نشینی آن‌ها درشهرهای بزرگ و فشار آوردن به ظرفیت محدود تاب‌آوریِ آن شهرها، به نفعِ چه کسی و تقصیرِ کیست؟
🖋زهرا انوشه
yon.ir/gkADA