🎥 معرفی فیلم؛ نیم نگاهی به چند فیلم‌ محیط زیستی برگزیده‌ی سال ۲۰۱۸

🎥 معرفی فیلم؛ نیم نگاهی به چند فیلم‌ محیط زیستی برگزیده‌ی سال 2018
@sahatzist
علیرغم تغییرات پرشتاب و چشم‌انداز توأم با پراکندگی روزافزون رسانه، سینما همچنان ابزاری قدرتمند برای تبدیل سریع بینندگان غیرمتخصص و بی‌تفاوت به حامیانی مشتاق و باانگیزه باقی مانده است. به همین خاطر، داوطلبان حفاظت از حوزه‌ی آبریز «یوبا»ی ایالت نوادای امریکا، جشنواره‌ی فیلم‌های Wild & Scenic را در سال 2003 راه‌اندازی کردند.
@sahatzist
در اینجا قصد داریم تا برخی از فیلم‌هایی که در جشنواره‎ی امسال توسط هیئت داوران، نویسندگان و فعّالان مورد بررسی قرار گرفته‌اند – معرفی کنیم تا در صورت تمایل، آن‌ها را به فهرست «بهترین فیلم‌هایی که باید در سال 2018 تماشا کرد» اضافه کنید.
@sahatzist
↙️ جایزه‌ی اوّل هیئت داوران به دلیل بهترین ارائه از «مفهوم زمان» و همچنین شرح جزئیات دقیق در به تصویر کشیدن تعلیق مبارزه‌ی چریک‌های مسلّح پناهگاه حیات وحش «اورِگان» به سرکردگی «آموند باندی» و سایر معترضان(که در حال حاضر زندانی شده‌اند) علیه اجرای قانون، به فیلم «هیچ مردی زمین نیست (1)» به دیوید بایارز اهدا شد.
@sahatzist
گروه اوّل هیئت داوران که عمدتاً متشکل از فعالان جناح راست بود، ادعا کرد که اداره‌ی خدمات جنگلی ایالات متحده، اداره‌ی مدیریت زمین و سایر آژانس‌های مربوطه، از طرف قانون اساسی این کشور ملزم شده‌اند تا مدیریت بخش عمده‌ای از زمین‌هایی که توسط دولت فدرال اداره می‌شدند به ایالات مختلف واگذار کنند. فیلم «هیچ مردی زمین نیست» به طور شگفت‌انگیزی، اِشغال را از آغاز تا پایانِ دراماتیک آن به تصویر کشیده و از خطر ایدئولوگ‌های خلع امتیازشده‌ی پشت آن پرده برمی‌دارد.
@sahatzist
↙️ دیگر جایزه‌ی هیئت داوران به فیلم «داستان پسماندهای غذایی (2)» تعلق گرفت؛ یک فیلم هیجان‌انگیز پرستاره که در آن برخی از تأثیرگذارترین آشپزهای جهان، از جمله «آنتونی بوردین»، «دن باربر» و «دنی بوریان» سعی می‌کنند تا به نوبه‌ی خود به آنچه که می‌تواند مواد زائد غذایی را به غذاهای مورد علاقه‌ی شکم‌چران‌ها تبدیل کند و منجر به ایجاد یک شبکه‌ی غذایی امن‌تر شود، بپردازند. فیلم به این می‌پردازد که چگونه پسماندهای غذایی در تغییرات اقلیم دخیل هستند و تغییرات کوچک و اغلب خوشمزه‌ای را که هرکسی می‌تواند برای پاسخ به بحران جاری، به ارمغان بیاورد.
@sahatzist
↙️ جایزه‌ی بهترین فیلم کوتاه به «نامه‌ای به کنگره(3)» تعلق گرفت؛ یک فیلم سه دقیقه‌ای که بسیاری از بکرترین و شگفت‌انگیزترین مکان‌های امریکا را نشان می‌دهد. ستاره‌ی واقعی این فیلم، موسیقی متن آن است؛ صدایی که با درخشش و همراهی «والاس استِگنر» همزمان که نامه‌ی سال 1960 خود به کنگره در تأکید بر اهمیت حفظ بیابان قرائت می‌کند، همراه است.
@sahatzist
↙️ ماجراجویان طبیعت و کسانی‌که عاشق داستان‌های حماسی هستند، تماشای «الهام‌بخش‌ترین فیلم حادثه‌ای» امسال را از دست ندهند؛ «قصه‌ی ادواردو گارسیا(4)»؛ این مستند با موضوع زنده ماندن و نجات یافتگی غیرعادی، داستان سرآشپز جوان شاداب و سرزنده‌ای را روایت می‌کند که در سال 2011، هنگام پیاده‌روی در حومه‌ی «مونتانا»، دچار برق‌گرفتگی با جریان الکتریسیته‌ی 2هزار و 400 ولتی شد!
@sahatzist
با وجود پیش‌بینی پزشکان که او را «مردی مُرده با قلبی تپنده» می‌دانستند، و کشف بعدی مبنی بر این‌که گارسیا، به سرطان بیضه‌ی درجه2 مبتلا و چهار دنده و دست چپش را از دست داده بود، احتمال هرگونه بهبودی عاطفی را از بین می‌بُرد. او در ادامه سفیر ورزشی و سخنگوی «بنیاد ورزشکارانِ دچار چالش(5)» می‌شود و بعد از این تراژدی زندگی بهتری را به لطفِ باورش به نیروی شفابخشِ تمام لحظاتی که در گستره‌ی طبیعت گذرانده بود، می‌سازد.
@sahatzist
↙️ یکی دیگر از جایزه‌های این جشنواره را هیئت داورانی تماماً متشکل از کودکان، به فیلم 15 دقیقه‌ای «ارنیک من(6)»، درمورد پدری که راه‌های لذّت‌بخشی برای آموزش به پسرش درمورد ارزش ماجراهای مشترک و زنده نگه داشتن میراث اجدادی پیدا می‌کرد، اختصاص یافت.
@sahatzist
ملیندا بوث –مدیر فستیوال و مدیر اجرایی اتحادیه‌ی شهروندان جنوب رودخانه‌ی یوبا- گفت: موضوع امسال این جشنوا