تجمع سکوت مستضعفان بی «بنیاد» در اعتراض به آلودگی زیست محیطی کارخانه متعلق به «بنیاد مستضعفان»

تجمع سکوت مستضعفان بی "بنیاد" در اعتراض به آلودگی زیست محیطی کارخانه متعلق به "بنیاد مستضعفان"
@sahatzist
✅با گذشت یکماه از حادثه شکسته شدن سد پسماند کارخانه سرب دماوند(دونای سابق) پسماندها همچنان به طور اصولی جمع آوری و امحا نشده و فقط با خاک پوشانده شده اند و در روزهای اخیر نیز با نام لایروبی رودخانه، اقدام به قطع درختان 50 ساله و تخریب بستر رودخانه کرده اند. همچنین اهالی روستای "کلاونگاه" از توابع نور در استان مازندران، چندین بار از نماینده خود در مجلس درخواست رسیدگی داشته اند که هنوز پاسخی دریافت نکرده اند. این درحالی است که با شروع فصل پاییز و وزش بادهای خشک ریزگردهای آلوده منشا مشکلات جدی برای اهالی خواهند شد که در صورت بارش باران نیز خطر جاری شدن آب های آلوده و انتشار آلودگی در خاک های مجاور و سفره های زیرزمینی را به دنبال خواهد داشت. در همین حال مردم روستا در اعتراض به این همه بی توجهی مسوولان در روز اربعین با در دست گرفتن عکس هایی از قربانیان معدن در دهه های پیش، اعتراضی ساکت را به نمایش گذاشتند.

✅ایمان تورانی عضو شورای روستای "کلاونگاه": در روزهای اخیر نیز پیمانکار شرکت، به بهانه لايروبى رودخانه، با بلدوزر اكثر درختان ٥٠ ساله حاشيه رودخانه را قطع و به جاى برداشت و خارج کردن مواد ناشى از پساب صنعتى و سمى از رودخانه با زير و رو كردن بستر رودخانه مواد موصوف با خاك مخلوط شده و فاجعه زيست محيطى ديگرى را رقم زده اند. كدام عقل سليمى حكم مى كند كه لايروبى رودخانه با عرض ٣ مترى با بلدوزری ٦ مترى آن هم به وسيله شخص غيرمتخصص صورت پذيرد؟
@sahatzist
✅سد پسماند شرکت دماوند بهترین زمین های کشاورزی منطقه را آلوده کرده و اعتراض های مردم نیز تا امروز بی فایده بوده و راه به جایی نبرده است. با این همه مردم باز هم در تجمع روز اربعین با سکوت، اعتراض کردند و شعاری ندادند تا ثابت کنند که دنبال شورش و ایجاد آشوب نیستند و در چارچوب قانون، اعتراض خود را ابراز می کنند.

✅مدیران محترم شرکت دماوند(دونای سابق) بابت این آلودگی و مخمصه ای که برای مردم ایجاد شده حتی یک عذرخواهی ساده نکردند و کلا در رسانه ها سعی کردند آلودگی را کتمان کنند؛ در حالی که اهالی به خاطر فعالیت های این شرکت همواره دچار مشکلات جدی از جمله بیماری های ریوی، تگی نفس، سل و ... در نهایت مرگ زودرس بوده اند و میزان سرب خون آنها بسیار بالاست. برای همین اکنون کمتر سالخورده ای را می توانید در روستا پیدا کنید؛ چرا که اهالی اساسا به سن سالخوردگی نمی رسند.
این ها ادعا نیست؛ بلکه حقیقت محض است و ما آماده ایم تا خون اهالی را آزمایش کنند. ضمن اینکه بسیاری از اهالی که در این شرکت کار کرده اند دارای بیمه هایی بسیار کمتر از مدت خدمت شان هستند. ما افرادی را داریم که با 37 سال کار در شرکت دماوند، تنها 16 سال بیمه دارند.
@sahatzist
✅شاید باور نکنید که در تمام منطقه "بلده" ما محروم ترین روستا هستیم و حتی یک جاده آسفالته نداریم؛ با اینکه از سمت دیزین، تنها 100 کیلومتر با پایتخت فاصله داریم. چرا؟ چون صاحبان شرکت دماوند می گویند که اگر جاده آسفالت شود در یخ زدگی زمستان ها، برای ماشین آلات سنگین شرکت، سخت و هزینه بر است. اما اهالی به سختی باید در این میان رفت وآمد کنند.


برای خواندن ادامه این گزارش به قلم خانم الهه موسوی که در تارنمای اسکان نشر یافته است روی INSTANT VIEW بروید.👇🏿

نکته: برای دسترسی به لینک زیر با رایانه از فیلتر شکن استفاده کنید اما در صورتی که از تلفن همراه استفاده می کنید نیازی به فیلترشکن ندارید.
ساحت زیست
@sahatzist

https://goo.gl/n5gcuk