⭕️استفاده از باکتری‌ها برای جلوگیری از گسترش بیابان

⭕️استفاده از باکتری‌ها برای جلوگیری از گسترش بیابان
باز هم موفقیت دیگری برای فعالیت‌های زیست‌محیطی چینیان؛ آنها موفق شده‌اند در طی ده سال بیابانی‌ را تبدیل به گلستان کنند‌ آن هم با استفاده از باکتری‌ها.

به گزارش خبرآنلاین پژوهشگران چینی توانسته‎اند با پاشیدن باکتری به مناطق نیمه‌خشک، روند بیابان‌زایی را متوقف کرده و لایه‌های زیستی مستعد پوشش گیاهی را در زمانی کمتر از یک دهه تولید کنند.

به گزارش نیوساینتیست، رشد بیابان در چین، معضلی بزرگ به شمار می‌رود.
کشت علف‌های با دوام می‌تواند به نگه داشتن این خاک در زمین کمک کند، اما باز هم، هر بار که بادی که بین این علف‌زار بوزد، می‌تواند ذرات خاک را جابه‌جا کند.
@sahatzist
"چانگژیانگ هو: از موسسه "هیدروبیولوژی فرهنگستان علوم چین" در ووهان، روشی جایگزین را برای حل مشکل ارائه کرده است.

او شن و ریگ‌های کاشته شده را با مخلوطی از سیانوباکتری‌های فتوسنتز کننده (باکتری‌هایی که در آب زندگی می‌کنند و انرژی خود را بوسیله فتوسنتز به دست می‌آورند) که می‌تواند در محیط‌های تا حدی لم یزرع تکثیر یابند، پوشش می‌دهد.

این نوع باکتری‌ها که در نزدیکی برکه‌ها رشد می‌کنند، هر چند روز یک بار به این بیابان آورده شده و روی شن‌ها پاشیده می‌شوند؛ باکتری‌ها در آنجا رشته‌های چسبناکی را تشکیل می‌دهند که ذرات خاک را در جای خود نگه داشته و از پخش شدن آنها جلوگیری می‌کنند.
سیانوباکتری‌ها انرژی خود را از طریق نور خورشید و به روش فوتوسنتز کسب می‌کنند

آزمایش‌های چندین ساله هو نشان می‌دهند که بعد از 8 سال، ریگ‌های صحرا که با ساینوباکتری‌ها غنی شده بودند، وقتی در سمت سایه‌دار ریگ‌ها قرار گرفتند، لایه‌‌ای زیستی به ضخامت یک سانتی‌متر تشکیل دادند. در سمتی که رو به خورشید بود، این لایه نصف ضخامت قبلی را داشت.

به گفته بوم شناسی به نام برایان ویتون از دانشگاه دورهام انگلیس، این روش برای مناطق نیمه خشکی که می‌خواهیم در مدتی نسبتا کوتاه تثبیت شده و دوباره بارور شوند، می‌تواند استفاده شود.

ولی باید توجه داشت که هر منطقه نیازها و ویژگی‌های خاص خود را دارد و نمی‌توان بدون مطالعه از یک ‌روش در مناطق و کشورهای دیگر هم استفاده کرد.
@sahatzist
به گفته هو، علاوه بر حاشیه بیابان‌ها و زمین‌ کشاورزی، از این باکتری‌ها هم اکنون برای تثبیت خاک حاشیه جاده‌ها و بزرگ‌راه‌های شمال چین استفاده می‌شود. گروه او در نظر دارند که در عرض 5 سال، 133 کیلومتر مربع را باکتری پاشی کنند.


http://uupload.ir/files/5ws0_img_20170810_171249.jpg