چرا به خشکسالی عادت می‌کنیم!؟

چرا به خشکسالی عادت می کنیم !؟
@sahatzist

رولند امریش در فیلم هالیوودی خود به نام 2012 روایتی آخرالزمانی از پایان زمین ارائه داده است که نشان می دهد چه گونه زمین در شرایطی همچون طوفان نوح قرار گرفته و نابود می شود، با این تفاوت که این بار ثروت مندان از قبل با اطلاع از این موضوع سفینه های مخصوصی برای خود ساخته و با پناه گرفتن در آن از این طوفان در امان می مانند.
به نظر می رسد اطلاق عنوان «چرندترین فیلم تاریخ سینما» از نظر علمی به این فیلم ار سوی دانشمندان سازمان ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده آمریکا کاملا برازنده آن بوده باشد زیراآنچه حیات را در بیشتر نقاط دنیا تهدید می کند خشکسالی است و نه ابر سیلاب های افسانه ای از نوع آخرالزمانی! خشکسالی با تشدید ناگهانی روند مهاجرت باعث به هم خوردن توازن منابع در مناطق مهاجر پذیر شده و این خود باعث تشدید افراط گرایی های دینی و قومی و بروز جنگ های داخلی می گردد.
آنچه اما مایه تعجب است یک جور بی تفاوتی سازمان یافته و نهادینه شده نسبت به مساله بحران آب است. وقتی کمبود مرغ باعث تشکیل ستاد تنظیم مرغ می شود، هنگامی که لباس های تیم ملی واکنش های گسترده را برمی انگیزاند، زمانی که فیش های نجومی باعث استعفا و دستگیری های مختلف می شود و هزاران" وقتی و هنگامی دیگر" ی که می دانیم ، چه دلیلی وجود دارد که برای فاجعه خشکسالی ستاد بحران تشکیل نشود ؟ پاسخ در نوع مواجه انسان با مساله مرگ نهفته است.
@sahatzist
به لحاظ روان شناختی انسان وقتی در معرض خطر دائمی مرگ قرار بگیرد پس از مدتی به این امر خو کرده و آن را جزئی از روند عادی زندگی تلقی می کند. نگاهی به جریان عادی زندگی در کشورهای جنگ زده موید همین امر است. بی آبی به عنوان پدیده ای که مستقیما تداعی کننده جریان مرگ است تبدیل به امر عادی برای جامعه ایران شده است. همان طور که تشکیل ستاد ضربتی مبارزه با بحران مرگ و میر امری احمقانه به نظر می رسد ، گویا تاسیس ستاد ضربتی مبارزه با خشکسالی نیز تبدیل به پدیده ای غیرعقلانی شده است. بحران چنان به ما نزدیک و چنان عظیم است که نمی توانیم باورش کنیم و نمی توانیم به آن بیاندیشیم.
نگاهی به دو خبر مختلفی که در ذیل آورده شده نشان می دهد که چه گونه تیتر خبری ما با "بحران خشکسالی مواجه هستیم" پس احتمالا تا چند دهه آینده نابود می شویم ! آزار دهندگی خود را از دست داده است. درست همان گونه که هیچ کس از شنیدن این که تو احتمالا تا سی یا چهل سال آینده خواهی مرد ، افسوس نخواهد خورد!

#ایمان_معمار

@sahatzist
تمدن و بقای ایرانی به دلیل شرایط آبی در معرض تهدید است.

منبع : بی بی سی فارسی

وزیر نیروی ایران هشدار داده که "حیات، تمدن و بقای ایرانی به دلیل شرایط آبی کشور در معرض تهدید" است و گفته که "تأمین آب برای شرب مردم به یکی از معضلات کشور تبدیل شده است".

به گفته وزیر نیرو در حال حاضر در ایران بیش از ۸۶ درصد از منابع آب تجدیدپذیر استفاده می شود در حالی که استفاده بالای ۴۰ درصد از این منابع بر اساس استانداردهای جهانی به معنی قرارداشتن در وضعیت بحرانی است.

آب بعضی مناطق ایران موادی مانند نیترات و فلزات سنگین دارد که قبل از انتقال باید با صرف هزینه های زیاد تصفیه شود. وزیر نیرو گفته: "در حالی که با فروش نفت ۱۱۰ دلاری فاصله گرفته‌ایم، با کدام منابع می‌خواهیم پاسخگوی رفع این نیازها باشیم؟"

کارشناسان محیط زیست مدت‌هاست که هشدار می دهند بخش بزرگی از جمعیت امروزی ایران، با خشکسالی و بحران آب دست‌به‌گریبان است و این بحران در حال گسترش است.
@sahatzist


جهان در مواجه با بحران کم آبی

منبع : کانال انسان شناسی و فرهنگ
@Anthropology_iran
گاردین برگردان ملیحه درگاهی

یافته های جدید نشان می‌دهند که چهار میلیارد نفر با کم آبی شدید مواجه اند. کمبود آب هر ساله دو سوم از جمعیت جهان، بیش از چهار میلیارد نفر، را به مدت یک ماه متأثر از خود می‌سازد. افشاسازی‌ها نشان می‌دهند بحران کم آبی، یعنی یکی از خطرناکترین چالش های پیش روی جهان، خیلی وخیم تر از آن چیزی است که پیشتر تصور میشد. تحقیقات جدید همچنین آشکار کرده اند که 500 میلیون نفر در مکانهایی زندگی می کنند که