✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از برنج کاری به دلایل امنیتی تا احتمال تکرارسرنوشت سند ۲۰۳۰ درباره توافق پاریس

✅ گزیده خبرهای محیط زیستی امروز: از برنج کاری به دلایل امنیتی تا احتمال تکرارسرنوشت سند 2030 درباره توافق پاریس
@sahatzist 👈🏿
1️⃣تارنمای میدان :دلایل فرماندار دشت آزادگان در حمایت از کشت برنج در خوزستان:
آب می‌ره توی هورالعظیم، هدر می‌ره!!!

🔸در حالیکه وزارت کشاورزی کاشت برنج به جز در گیلان و مازندران را ممنوع کرده اما از دل کویر طبس گرفته تا یک قدمی کانون‌های گرد و غبار در خوزستان همچنان برنج کشت می‌شود و مسئولان محلی نیز همچنان از این اقدام حمایت می‌کنند.

🔸 این درحالی است که بر اساس اعلام فائو در هیچ کجای دنیا، برنج در مناطقی با بارش کمتر از ۸۰۰ میلیمتر کشت نمی‌شود.اما در ایران از دل کویر طبس و بیرجند گرفته تا یک قدمی کانون‌های گرد و غبار در خوزستان که روز به روز در حال گسترش‌اند همچنان برنج کشت می‌شود و مسئولان محلی نیز همچنان از این اقدام حمایت می‌کنند.

🔸این در حالی است که برای تولید هر کیلوگرم برنج ۴۰۰۰ لیتر آب باید مصرف شود که کشت آن در مناطق گرم و خشک با دمای هوای بالا گاه بیش از اینها افزایش می‌یابد. با این حال و در شرایطی که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از مساحت خوزستان را بیابان تشکیل داده و ۳۵۰ هزار هکتار از کانون‌های بحرانی این استان اتفاقاً به دلیل نبود آب و سوءمدیریت ایجاد شده، آب ارزشمند استان اینچنین در گرمای ۵۰ درجه به پای کشت برنج هدر می‌رود.

🔸لازم به ذکر است که عبدالرضا سعیدی نیا فرماندار شهرستان دشت آزادگان در خوزستان مهمترین علت این اقدام را این گونه بیان کرده است :دو سال است به منظور تثبیت جمعیت خط مرزی و بحث موضوعات امنیتی مترتب بر آن، کشاورزی در این منطقه رونق گرفته است و مردم اینجا فقط گندم و جو و برنج می‌کارند.

@sahatzist 👈🏿
2️⃣ایرنا: اصغر محمدی فاضل رییس سابق انستیتو علوم و فناوری محیط زیستی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) :

🔸جمع بندی آنچه تاکنون نشان می دهد این است که حضور در موافقتنامه پاریس برای کشوری مانند ایران یک فرصت است و عرصه های مثبتی نیز دارد؛ اساسا تصمیم گیری در باره توافقنامه پاریس باید به دور از فضای سیاسی و در محیطی فنی و علمی باشد.

🔸این موضوع فنی است و باید توسط اهل فن مورد بحث و بررسی قرار گیرد این که آنرا به سطوح غیر فنی بدون اقدامات کارشناسی ببریم، به نظر می رسد خیلی هوشمندانه نباشد.
استاد دانشکده محیط زیست اظهار کرد: به هر حال هیچ مطلق خوب یا بد در عرصه فنی و کارشناسی وجود ندارد و همیشه می شود یک موضوع را مجددا و برای چند بار مورد دقت، نقد و بررسی مجدد قرار داد.
@sahatzist 👈🏿
3️⃣میزکرد تسنیم بر علیه موافقتنامه پاریس :

🔸 دکتر قوی‌پنجه، استاد‌یار پژوهشکده مواد و انرژی در پاسخ به اینکه علت اصلی گرمایش جهانی و نظرات صاحب‌نظران درباره این مسئله چیست، گفت: تعدادی از کارشناسان معتقدند، افزایش گازهای گلخانه‌ای باعث افزایش دمای کره زمین و گرمایش جهانی می‌شود اما تحقیقات علمی ثابت کرده‌ وجود گازهای گلخانه‌ای باعث تعادل دمای کره زمین می‌شود یعنی اگر گازهای گلخانه‌ای نباشند کره زمین قابل سکونت نخواهد بود.
اینکه اثرات گازهای گلخانه‌ای باعث افزایش دمای کره زمین و گرمایش جهانی می‌شود، محل مناقشه متخصصان است.
بسیاری از صاحب‌نظران دانشگاهی و علمی با توجه به تحقیقات فراوانی که انجام داده‌اند، مخالف این هستند که سوخت‌های فسیلی عامل ایجاد گرمایش جهانی است.

🔸همچنین در این نشست دکتر یوسف قویدل، استاد اقلیم‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه مبنای علمی نظریه گرمایش جهانی به‌وسیله اثرات گازهای گلخانه‌ای مخدوش است، اظهار کرد: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد گرمایش زمین در همه مناطق ایران نامطلوب نخواهد بود و حتی ممکن است در برخی از مناطق کشور موجب بهبود آب‌وهوا و شرایط زیست‌محیطی ‌شود.
@sahatzist 👈🏿
4️⃣تارنمای گلونی :ابهامات شورای نگهبان درباره توافق پاریس چیست؟

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید که شورای نگهبان از مجلس درباره وجود پیوست به توافقنامه پاریس پرسش کرده است.
به نظر می‌رسد که شورای نگهبان بیم آن را دارد که الحاقاتی به توافقنامه افزوده شود که امضا کنندگان را دچار چالش کند.

با این حال شفیع‌پور می‌گوید: هیچ اقدام تهدیدی یا تحریمی در توافق‌نامه پاریس پیش‌بینی نشده و توافق‌نامه پاریس یک سند تشویقی و تسهیلی است