درآمدی بر جنبشهای سیاسی اکولوژیکی.. قسمت چهارم

درآمدی بر جنبشهای سیاسی اکولوژیکی

قسمت چهارم

🖋جلال حاجی زاده

...؛ در واکنش به گرایشهای سوسیالیستی و سرمایه داری نسبت به نهضت سبز‌ها ،جنبش حفاظت از زاد بوم با خواستگاهی خرده بورژوایی در آلمان پا به عرصه حیات گذاشته است. پژوهش در مفاهیم زیست بومی در طول دوران سلطه نازیسم اروپایی‌ها به ویژه ناسیونال- سوسیالیسم در آلمان تا حدودی مسأله ساز شد.نازی‌ها با یک نگاه ویژه و نژاد پرستانه ای نسبت به محیط زیست و پیامد‌های آن می نگریستند؛ علاوه بر آن در این راستا جنبش های متعدّدی از جمله سازمان صلح سبز(۱۹۷۱)و نیز اولین حزب سبز در (۱۹۸۰) در آلمان غربی بوجود آمدند.باید یادآور شد که حفظ اکوسیستم و تلاش برای تضمین حیات اکولوژی جامعه از جمله مفاد مهم و مصرحی است که در مانیفست بیشتر احزاب و جنبشهای نوین اجتماعی گنجانده شده و بر آن تأکید گردیده است. اکولوژی، در تاریخچه نه‌چندان دور خود طرفدارانی از جنس فیلسوف، سیاستمدار، اقتصاد دان و جامعه شناس را نیز به سوی خود جلب کرده است و اصطلاحات و مفاهیمی از نوع اکوفمنیسم ، اکوفیلوزوفی،اکو پولتیک و...بر عمق مباحث و کارکردهای آن افزوده‌اند.
@sahatzist
به هر رویی با نگاه کلی به تاریخچه ی سبزها به دوجنبش محیط زیست گرایی وزیست بوم گرایی(اکو لوژیسم) برمی خوریم که هر دوداعیه زیست بانی ومبارزه با آلودگی های زیستی را دارند.ولی باید بین این دو تمایز قائل شد، بدین گونه که محیط زیست بوم گرایی بطور جدی وبنیادی بامساله خطر های زیست محیطی و بحرانهای ناشی ازآن برخورد نمی کند بلکه دغدغه بیشتر برخورد تکنیکی و اصلاحی دارد از طرفی زیست بوم گرایی را باید به عنوان یک ایدئولوژی سیاسی در نظر آورد ؛ ولی محیط زیست گرایی به هیچ روی یک ایدئولوژی نیست. بطور کلی ، اگر جنبش سبزها رایک نظام سیاسی بدانیم محیط زیست گرایی اصلاح گرا بوده وزیست بوم گرایی یک شاخه انقلابی از جنبش سبز به شمار می رود .به همین خاطر برخی از نظریه پردازان سبز کوشیده اند سبزهای میانه رو را محیط زیست گرا توصیف کنند وزیست بوم گرایی را به سبز های رادیکال نسبت دهند.(۱۵)
@sahatzist
طرفداران محیط زیست از دهه۱۹۹۰شروع به اعمال نفوذ برسیاست اجتماعی کردند.طبق آمار در این دهه، "۸۰درصدآمریکائیها و بیش از دو سوم اروپائیان خودرا طرفدارمحیط زیست می دانسته اند". جنبش های سبز دربیشتر کشورها غالباً به حزبهای سبزی وابسته اند که به دنبال انتخاب شدن درمجالس ملی اند.جنبش های سبز دربیشتر کشورهایی که حزب سبز دارند،این حزب را به گونه ای وسیله ای برای اعمال نفوذ درفراگرد قانون گذاری می بینند،چه در هنگام طراحی سیاست های ملی،چه درزمان بحث لوایح وچه موقع به اجرا گذاشتن این سیاستها و لوایح. . آندری مارکویتس وفیلیپ گورسکی درکتاب خود"چپ آلمان"می گویندکه "درسراسر دهه ۱۹۸۰ سبزها به عامل اجتماعی کننده چپ آلمان تبدیل شدند به این معنا که عملاًتمام اندیشه های جدیدآن،نوآوری های سیاسی،فرمول بندی های استراتژیک،شیوه زندگی و. . . از سبزها واجتماع آنها نشات گرفت."ویلی برانت صدر اعظم آلمان دوست داشت بگوید سبزها "فرزندان گمشده حزب سوسیال دموکرات"بوده اند،اما درحقیقت سوسیال دموکرات ها با رویارویی اجباری شان باجنبش محیط زیست تجدید حیات یافتند.(۱۶)...
ادامه دارد
#اکولوژیکی
#سازمان_صلح_سبز

ساحت زیست
@sahatzist
عکس مربوط به بنیان گذاران سازمان صلح سبز در سال 1971 می باشد.


http://s1.upzone.ir/8642/founders.jpg