✍️آیا امروز روز بزرگی بود؟. امروز روز بزرگی برای سی

✍️آیا امروز روز بزرگی بود؟
(در هیاهوی تحقیقات استیضاح ترامپ)


🔹اولین جلسه علنی تحقیقات کنگره در مورد تماس تلفنی جنجالی ترامپ برگزار شد. امروز روز بزرگی برای سی.ان.ان و لشکر عظیم رسانه های مخالف ترامپ بود. این روز بزرگی برای "آنها" بود ولی آیا واقعا (آنگونه که می گویند) روز بزرگی در تاریخ آمریکا بود؟!

🔹صبح در کلاس درس یکی از اساتیدی که قرار است ترم آینده درسش را تدریس کنم شرکت کردم، تا با روشهای تدریس او آشنا شوم‌. پس از کلاس، گپ و گفت و صحبت شد و حرف به این سو و آن سو رفت، ولی هیچ صحبتی از ماجراهای امروز و استیضاح ترامپ نشد. ظهر با یکی دیگر از همکاران قرار داشتیم که درباره نحوه تنظیم پروژه برنامه نویسی دانشجوها گفتگو کنیم؛ ناهار با هم بودیم و صحبت به این سو و آن سو، ولی هیچ بحثی از استیضاح ترامپ نشد. عصر کلاس مصالح را تدریس کردم و طی سه ساعت همراه با بچه ها تست کشش فولاد را روی نمونه های با مقاومت مختلف انجام دادیم. دانشجوها در حین تنظیم دستگاه و انجام تستها باهم از این در و آن در صحبت می کنند؛ ولی آیا صحبتی از ماجراهای امروز و استیضاح رئیس جمهور میانشان هست؟ خیر.

🔹فارغ از اینکه این تحقیقات «چقدر» ظرفیتِ «منجر شدن به» استیضاح رئیس جمهور را داشته/نداشته باشد*، اما موجی در میان مردم ایجاد نکرده است. شاید حتی بتوان گفت برآیند این کارها، طرفداران ترامپ را مصمم تر می کند که در انتخابات آتی بازهم به او رای دهند.
این فراگردهم آمدن جماعتِ مخالفان ترامپ، موجی در بدنه اجتماع و افکار عمومی ایجاد نکرده/نمی کند، اما‌ جماعت (غالبا) سفیدپوستی را که نوبت قبل به او رای دادند، مصمم تر می کند که "دوباره" رای بدهند.

دموکرات ها (بخوانیم مخالفان جدی ترامپ) عقیم از ایجاد ارتباط با اذهان عمومی و معماری یک "گفتگو" با بدنه مردم هستند و لذا می خواهند حریف را در «جلسه» و با «گزارش آقای مولر!» و یا در «کنگره» ضربه فنی کنند و این تلاشی ابتر است.

✔️اما سوال اساسی همچنان برقرار است: آیا ترامپ رای خواهد آورد؟

🔹پاسخ قطعی به این سوال، هنوز برای هیچ کس ممکن نیست اما برخلاف تصور رایج که گمان می شود ترامپ (بخاطر رونق وضعیت اقتصادی آمریکا) "حتما" رای خواهد آورد استنباط من این است که شرایط ترامپ همچنان بسیار شکننده است (موضوعی که در یادداشت قبل هم به آن اشاره شد).

شکننده بودن شرایط ترامپ نه به واسطه تلاشهای سیاستمداران و یا توپخانه رسانه هایی مانند سی.ان.ان است بلکه به واسطه دوقطبی بودن جامعه آمریکاست.

بدنه جامعه آمریکایی به شدت دوقطبی است و دو نوع نگاهِ کاملا متفاوت به نحوه اداره کشور (و حتی «سبک زندگی») در کنار هم زندگی می کنند.

در چنین جامعه ای، به ندرت یک موج قوی اجتماعی شکل می گیرد که «جمهورِ» جامعه پشت سرِ یک نفر قرار بگیرند.

به واقعیت فوق، باید این گزاره را هم افزود که اساسا بدنه مردم آمریکا (یا همان جمهورِ جامعه) سیاسی نیست. نه اینکه بی خبر از عالم سیاست باشد؛ خیر! سبک زندگی رایج به گونه ای ست که اصالت را به "زندگی" می دهد‌. زندگی فردی. کنش اجتماعی، یا دغدغه سیاسی، امر رایج و متداولی نیست.

در چنین فضایی، نمی توان گفت ترامپ در شرایطی است که احتمال رای آوردنش بسیار بالاست. به همین سیاق نمی توان گفت که او در شرایط بسیار ضعیفی قرار گرفته است.

یازده ماه تا انتخابات باقی مانده است اما تنها گزاره ای که می توان به آن اتکا کرد این است که شرایط ترامپ "شکننده" است. نه قطعیتی بر موفقیتش، و نه قطعیتی بر شکستش وجود دارد.**

تنها چیزی که می تواند در این وضعیت تغییر ایجاد کند، شکل گیری یک موج در آرای خاموش جامعه است. موجی که شکل دادنش فراتر از توان دموکراتهایِ اتوکشیده جلسه ای(!) است.


@solseghalam
▪️▪️▪️
* بعد از اتمام این ماجرا(ی تحقیقات)، «اگر» اکثریت مجلس نمایندگان رای به استیضاح دونالد ترامپ بدهد، برکناری او به رای دو سوم سناتورها نیاز خواهد داشت. اگر!
دو سوم!
**چهار سال پیش در همین روزها، ترامپ (در انتخابات درون حزبی) به شعبده ای برنده ماجراها شد. شعبده او، تکلم به زبانِ «بخشی» از مردم جامعه بود. شعبده را با شعبده باید باطل کرد. باطل السحر ترامپ، «ارتباط» و تکلم به زبان بخشی دیگر از اجتماع است، نه نشستن در جلسات طولانی و تهیه گزارشهای رابرت مولری چهارصد پانصد صفحه ای.

https://www.cnn.com/2019/11/14/politics/donald-trump-impeachment-hearing/index.html