بعد از نزدیک شدن به آنها به درک گسترده‌تر و عمیقتری از شرایط منطقه دست یافتم

#یادداشت
✍ شهاب تقی پور


از بهترين تجربه هاي درس خواندن در رشته مطالعات خاورميانه در دانشگاه نيويورك برخورد، همكلامي و دوستي با دوستاني از يمن، سوريه و كردستان بود. بعد از نزديك شدن به آنها به درك گسترده تر و عميقتري از شرايط منطقه دست يافتم. همكلامي نزديك و گفت و گوي بي واسطه فضايي هرچند كوچك اما باارزش در بيرون از محدوديت هاي ارتباط رسانه اي (باواسطه) برايم بوجود آورد. مهمترين نتيجه اين گفت و گوي مستقيم شنيدن دغدغه هاي قربانيان آنچه امپرياليسم خاورميانه خوانده مي شود بود. در نتيجه اين روزها شناخت ،سوال ها و پيگيري هايم درباره نبردهاي درون منطقه اي، خرده مستعمره ها و خرده امپرياليسمهاي موجود در خاورميانه بيشتر شد.

امروز وضعيت افغانستان، سوريه، يمن و مناطق كرد كمتر فاجعه بار از فلسطين نيست. اما مروجان خرده امپرياليست با نقاب هاي ديني، ملي گرايانه و منفعت گرايي استراتژيك در دولتها، دانشگاه و رسانه ها در عمل حذف، سركوب و كشتار را دستور، توجيه و مشروع مي كنند.
در ايران دهه هاي اخير مي توان انديشه هاي ليبرالي ، ايران آريايي، اسلام سياسي و اسلام_ايراني را انديشه هاي خرده امپرياليستي ناميد. پيگيري، جستجو و محكوميت هرگونه فاشيسم نهفته در تئوري ها، كلاسها، سخنراني ها، مقالات و كتابهاي مربوط به اين انديشه ها را وظيفه اخلاقي هر دانشجوي عرصه علوم انساني در ايران امروز مي دانم.

@Kajhnegaristan