📚درباره اضطراب/رناتا سالکل/ترجمه عباس خورشیدنام و سیاوش طلایی زاده/ نشر شوند

📚درباره اضطراب/رناتا سالکل/ترجمه عباس خورشیدنام و سیاوش طلایی زاده/ نشر شوند

به باور #لکان #دیگری_بزرگ همان عاملی است که به سوژه انسجام میبخشد و سنجه هایی را در اختیار او قرار میدهد تا به کمک آن کنش خود را تنظیم کند. به این اعتبار دیگری بزرگ ضامن امنیت فرد و یکپارچگی جامعه است. اما چه میشود اگر این دیگری دچار فروپاشی شود و آدمی احساس کند در وضعیتی گرفتار آمده که "هیچ کس کنترل اوضاع را در دست ندارد"؟ به باور #رناتا_سالکل نویسنده کتاب "درباره اضطراب" اگر مسئله بحران دیگری بزرگ را از چشم انداز روانکاوی #فروید و لکان ببینیم سرراست ترین پاسخ به چنین وضعیتی تجربه #اضطراب است. زیرا اضطراب هنگامی پدید می آید که "قاب فانتزی ترک برمیدارد" و دیگری قادر نیست به ندای سوژه پاسخ درخوری دهد.
سالکل در کتاب خود کوشیده است همچون دیگر اندیشمندان مکتب #روانکاوی_اسلوونی بر پایه نظریه لکان و به میانجی نقد محصولات فرهنگ عامه از جمله نمایشگاههای هنری، تاک شوها و پیامهای بازرگانی تلویزیونی، فیلمهای سینمایی و ... اضطراب را در تجربه اکنون ما مفهوم پردازی کند: از اضطرابی که در هنگامه جنگ گریبانمان را می گیرد تا اضطراب عاشقی یا اضطراب فرزندپروری.
با این وجود ادعای سالکل آن است که بر خلاف تصور رایج کنونی اضطراب چیزی نیست که بتوان با "دارو" یا حتی خود روانکاوی "از شرش خلاص شد" بلکه اضطراب تجربه ای است که ریشه در هستی آدمی دارد: زیرا تجربه عدم انسجام "دیگری بزرگ" تجربه ای محدود به روزگار ما نیست بلکه "دیگری" در مقام یک هسته سخت و یکپارچه هرگز "از پیش وجود نداشته است". به دیگر سخن دیگری به هیچ روی قادر نیست پاسخ درخور و بسنده ای به میل سوژه بدهد و تجربه ناکامی میل هم تروماتیک است و هم اضطراب زا و هم گریزناپذیر.


@Kajhnegaristan