✅ کودک کاوی: ای‌کیوسان را به خانه بیاورید. طیبه رسول‌زاده| بی قانون

✅ کودک کاوی: ای‌کیوسان را به خانه بیاورید
طیبه رسول‌زاده| بی قانون

@bighanooon
@DastanBighanoon

آن روزها واژه خلاقیت هنوز اختراع نشده بود. یعنی اگر ذره‌ای متفاوت از سایر بچه‌های دور و برت عمل می‌کردی به جای خلاق، خُل صدایت می‌کردند و در نطفه خفه می‌شدی. کافی بود در یک سالگی با مداد گوشه‌ای از دیوار را خط می‌انداختی. وادارت می‌کردند کل دیوارهای خانه را با آب و وایتکس بشوری. تنها کتابی که برای‌مان می‌خریدند، کتاب ارژنگ نقاشی بود که اگر ملاقه و اردک و توپ را بدون بیرون‌زدگی رنگ می‌کردی به عنوان استاد هنر نقاشی در بین همسالانت شناخته می‌شدی. البته کسی به این درجه نرسید و والدین هم به چشم مدادرنگی 6 رنگه خراب‌کن می‌دیدنت.
این شد که ما وقتی عدد ۱۴ را به مرغابی تبدیل می‌کردیم از میزان بالای خلاقیت‌مان کف و خون بالا می‌آوردیم. یکی از اصول رشد ابتکار در کودک این است که با همسالانش مقایسه نشود. ولی در آن زمان به ما تاکید می‌کردند که همه بچه‌های کوچه از شما بهترند و ای کاش سمیه دختر همسایه بغلی بچه‌شان بود ولی دختر لجباز و کثیفی مثل ما نداشتند. البته ما هم پذیرفته بودیم که خانواده خیلی به ما لطف داشته که همان‌جا توی زایشگاه جای‌مان نگذاشته یا با بچه بهتری تعویض‌مان نکرد‌ه است. کافی بود با عروسکت که موجودی واقعی بود، هنگام بازی صحبت کنی. مادرت همه جا می‌نشست و می‌گفت: «دیدی آخر عمری خدا یه دختر خل و چل بهم داد. از بس وقتی تو شکمم بود غم و غصه خوردم».
ولی حالا همه به دنبال رشد خلاقیت در کودکان‌شان هستند. طرف کتاب خطی شاهنامه با تذهیب و نقاشی استاد یداله کابلی را برای بچه‌اش می‌خرد که وقتی خط خطی می‌کند در حال و هوای شعر پارسی هم قرار بگیرد. پکیج رنگ‌آمیزی بچه چهارساله از کل وسایلی که پیکاسو در تمام عمر برای نقاشی استفاده کرد، بیشتر است. برای کودک‌شان موتزارت پخش می‌کنند تا گوش موسیقایی‌اش پرورش پیدا کند.
البته بماند که وقتی در خانه با او تنها می‌شوند با «خوشگلا باید برقصن» به بچه نانای نای یاد می‌دهند. برخی از والدین هم کودک را مجبور به استفاده از ساز می‌کنند و برایش گیتاربرقی یا ویولن‌سل می‌خرند. درحالی‌که حرفه‌ای‌ترین سازی که تا قبل از این دیده‌اند، قابلمه بوده است. چند روز بعد هم گیتار تبدیل به ماشینی چوبی‌ می‌شود که بچه‌های کوچه به نوبت سوارش شده‌اند. اگر کودک‌شان را به مهمانی بیاورند از مهمان می‌خواهند برای اینکه به خلاقیت فرزندشان آسیبی وارد نیاید، تلویزیون را خاموش کند. اما بعد از چند دقیقه بچه در حالی‌که با تبلتش بازی می‌کند به مادرش می‌گوید: «ای خِدا! ناهار نخوردمه». بچه‌های امروزی هر چقدر هم خرابکاری کنند نه تنها توبيخ نمي‌شوند، تشویق هم می‌شوند. مثلا اگر با رشته‌های ماکارونی پخته خانه را فرش کنند به خودشان امید می‌دهند که حتما در دانشگاه شریف رشته مهندسی سازه قبول می‌شوند.
در پایان چند راهکار برای نشان دادن خلاقیت فرزندتان به دیگران پیشنهاد می‌دهیم:

1. اگر کودک سه ساله‌تان از شما در مورد تفاوت قیمت ارز، فیلترینگ تلگرام یا برجام سوالی کرد از پاسخ بمانید. چون خود مسئولان هم از پاسخ مانده‌اند. ولی سعی کنید همین سوال را توییت کنید‌. این‌گونه هم همه به سوالات خلاقانه او پی می‌برند و هم توییت‌تان فیواستار می‌شود.
2. از همه لحظات زندگی فرزندتان فیلم بگیرید و در صفحات مجازی آپلود کنید. فقط حواس‌تان باشد کپشن: «وقتی یه بچه خلاق داری انگار همه چیز داری» را زیر آن بنویسید به همراه «هشتگ نوآوری ذاتی»، «هشتگ مبتکر کوچولوی خونه ما»، و «هشتگ آینده از آن توست».
۳. سعی کنید برای گرفتن لایک بیشتر به او چیزهای محیرالعقول یاد بدهید. از تحفه‌العراقین خاقانی شروع کنید. اگر دیدید نمی‌تواند کم کم سطح کار را پایین بیاورید‌. ناراحت نباشید یه توپ دارم قل قلیه هم بالاخره شعر است. بزرگ‌تر از او با گفتن جمله: «بشتنی میخوام» کلی معروف شده‌اند.
🔻🔻🔻
روزنامه طنز بی قانون (ضمیمه طنز روزنامه قانون)

👇👇👇
@bighanooon
@DastanBighanoon