یا نمونه دیگر در صفحه گردشگری روزنامه دنیای اقتصاد امروز ۷ بهمن ۱۳۹۴ با عنوان ترکیه برای حفظ بازار سفر ایران، بیانیه داد

یا نمونه دیگر در صفحه گردشگری روزنامه دنیای اقتصاد امروز 7 بهمن 1394 با عنوان ترکیه برای حفظ بازار سفر ایران، بیانیه داد
http://www.donya-e-eqtesad.com/news/1001964/
که آمده است: «براساس آمارها ترکیه در سال 2010 میلادی میزبان یک میلیون و 900 هزار مسافر ایرانی بوده، اما این رقم در سال 2012 به یک میلیون و 100 هزار نفر کاهش پیدا کرده است. با این وجود به گفته همین مقام مسوول در صنعت هتلداری ترکیه، در سال 2013 یک‌میلیون و 200 هزار ایرانی به این کشور سفر کرده‌اند و در سال پس از آن نیز این رقم به یک میلیون و 600 هزار نفر رسیده است.»
باید گفت بخش بسیار مهمی از این افزایش (1900 هزار نفر) و بعد کاهش (1100 هزار نفر) و اینک افزایش (1600 هزار نفر) گردشگر ایرانی که در سال‌های گذشته به ترکیه رفته‌اند به کاهش و افزایش و کاهش متناوب نرخ ارز واقعی مربوط می‌شود.
نتیجه اینکه همه شواهد بیانگر اینست که مردم در برابر کوچکترین تغییر قیمتی از خود حساسیت نشان می‌دهند و پرکشش هستند. اما در بیشتر مواقع نادیده گرفتن قیمت‌های نسبی و وجود نرخ تورم دو رقمی تا 30 و 40 درصد اجازه نداده است تا نسبت قیمت‌ها تغییر معناداری بکند و رفتار مصرف‌کننده را متفاوت سازد.
پس خوب است اقتصاددانانی که دید مثبت و خوش‌بینانه‌ای به اصلاح قیمت‌ها ندارند را به سمت «نگاه خوش‌بینانه‌تر داشتن به کشش» دعوت کنیم. مطالعه تحقیق خوش‌بینی به کشش: کالاهای خارجی و داخلی بیش از آنکه فکر می‌کنید قابل جانشین هستند هم شاید به اصلاح دید آنها کمکی بکند.
http://www.voxeu.org/article/elasticity-optimism-foreign-and-domestic-goods-are-more-substitutable-you-think
این تحقیق نتیجه می‌گیرد: «برآورد کشش جانشینی بین کالاهای داخلی و خارجی در داده‌های کلان اقتصادی کوچک بوده اما در مطالعات خرد بسیار بزرگتر است. در واقع برآوردهای بهتر بیانگر کشش کل جانشینی دو برابر مقدار متعارف است. پس برای کاهش کسری تراز تجاری، نیاز به کاهش کمتر ارزش پول کشور است.»
https://telegram.me/jafar_kheirkhahan