فرهاد قنبری:

فرهاد قنبری:
تا چند ماه پیش عده ای از سرعت اصلاحات در عربستان شگفت زده شده و عربستان را با سوئیس و بلژیک مقایسه میکردند و از عقب ماندگی خود افسوس می خوردند. این افراد که عمدتا تفاوتی میان ساخت اجتماعی و فرهنگی با ساخت آسمانخراش قائل نیستند، فکر می کردند (و می کنند) که همانطور که یک شبه می شود یک ساختمان چند طبقه را ساخت یا ویران کرد، فرهنگ را هم می توان یک شبه دگرگون کرده و از نو بنا کرد. آنها با چنین تفکر ساده لوحانه و در عین حال خطرناکی شروع به حمله به اصلاحات و هر باور اصلاح طلبی کردند و آرزوی شاهزاده ای مانند شاهزاده سعودی را در فکر و بیان بروز دادند.

اما خبر تایید نشده اما محتمل ترور شاهزاده نوگرا (بخوانید تازه به دوران رسیده)عربستان، احتمالا ورق را برگردانده است و فیتیله اصلاحات به آرامی پایین کشیده شده است.

بازداشت چند زن در روزهای اخیر در عربستان سعودی روند اصلاحات اجتماعی مورد ادعای محمد بن‌ سلمان، ولیعهد جوان این کشور را زیر سؤال برده است. در هفته‌های گذشته دست کم ۱۱ زن کنشگر حقوق بشر در این کشور دستگیر شدند. عفو بین‌الملل گزارش داده است که ۴ نفر از این افراد از زندان آزاد شده‌اند ولی احتمال دارد بقیه این زنان به اتهام‌هایی در پیوند با تروریسم به حکم‌های سنگین تا ۲۰ سال زندان محکوم شوند.

بازداشت و احکام سنگین برای زنان فعال اجتماعی مدنی که چند نفرشان صرفا برای حق رانندگی زنان عربستان فعالیت می کردند نشانگر آن است که جامعه عربستان پتانسیل لازم برای اصلاحات اجتماعی را ندارد.
در تاریخ در هیچ نقطه دنیا با ورق بازی کردن یک امام جماعت، خرید تابلوی چند صد میلیون دلاری داوینچی، بازداشت مفسدان اقتصادی و اخاذی از آنها با نام مبارزه با فساد و امثالهم به آزادی و رشد اجتماعی نرسیده و نخواهد رسید.
@kharmagaas