روغن نارگیل: …روغن نارگیل غنی از اسیدهای چرب با زنجیره‌ی کوتاه و متوسط و حاوی ۵۰درصد است

روغن نارگیل:


روغن نارگيل غني از اسيدهاي چرب با زنجيره ي كوتاه و متوسط و حاوي 50درصد است. اسيد لوريك دربدن انسان تبديل به ماده اي با عنوان مونولورين مي شود، كه ماده اي ضد باكتري و ضد ويروس به وي‍‍ژه ويروس هاي با پوش چربي چونHIV و آنفولانزا است.
شيرمادر عمده ترين منبع موجود اسيد لوريك در طبيعت است . اسيد كاپريك يكي ديگر از اسيدهاي چرب ضد ميكروب در نارگيل است كه در بدن به مونوكاپرين تبديل مي شود و اثرات ضد ويروسي در برابرHIV و تبخال دارد(به این معنی نیست که خوردن روغن نارگیل مانع Hivمیشه). تحقيقات انجام شده حاكي از آن است كه روغن نارگيل چربي هاي بدن را نرمال مي كند.
مونوگليسريدها و اسيدهاي چرب كوتاه زنجير، روغن نارگيل خواص شفا بخش بسياري دارند. روغن هاي اشباع شده در برخي غذاهاي پخته، حتي در دماي يخچال، در عرض چند ساعت فاسد مي شوند و در غذا ايجاد طعم نامطلوب مي كنند.

نتايج به دست آمده پس از آزمايش فساد بر روي روغن نارگيلي كه به مدت يك سال در دماي اتاق نگه داشته شد نشان داد كه هيچ اثري از بوي نامطبوع و فساد در آن وجود ندارد . در صورتي كه انتظار مي رفت كه درصدي از روغن هاي غير اشباع طبيعي موجود در روغن نارگيل، خاصيت آنتي اكسيداني دارند.

يكي از عملكردهاي آنتي اكسيدان ها، قطع واكنش هاي زنجيره اي اكسيداسيون است. مقدار كافي از روغن نارگيل در بدن نيز همين عملكرد را دارد. هم چنين مصرف روغن نارگيل در رژيم غذايي سبب كاهش نياز روزانه ي بدن به ويتامينE مي شود. البته خاصيت آنتي اكسيداني روغن نارگيل به كرات مهم تر است. اين خاصيت به طور مستقيم و غير مستقيم عمل مي كند.

آلبرت شوارترز يكي از محققان در آفريقاي مركزي ابراز داشت كه سال هاي متمادي هيچ اثري از سرطان در آن مناطق مشاهده نشده است. او اعتقاد دارد كه بروز سرطان در اروپا، ناشي از تغييرات رژيم غذايي است. در سال 1920 آزمايشات محققان آلماني روي موش ها، نشان دهنده ي آن بود كه رژيم غذايي بدون چربي از بروز سرطان جلوگيري مي كند. از آن زمان مطالعات زيادي روي رابطه ي تنگاتنگ بين مصرف چربي هاي غير اشباع و شيوع سرطان انجام گرفت. قسمت عمده ي بافت مغز را چربي تشكيل مي دهد. در سال 1978 آزمايش هايي روي موش هاي باردار انجام شد. نتيجه اين بود كه بچه موش هايي كه مادر آن ها روغن نارگيل مصرف كرده بود از رشد مغزي بالاتري برخوردار بودند زيرا روغن نارگيل عملكرد تيروئيد را بهبود مي بخشد. واقعيت ديگري كه در مورد روغن نارگيل بايد بدانيد اين است كه اين روغن موجب كاهش وزن نيز مي شود. زيرا داراي اسيدهاي چرب با زنجيره ي متوسط است. اين اسيدهاي چرب مثل ساير چربي ها در جريان خون گردش نمي كنند و به طور مستقيم به كبد فرستاده شده و به انرژي تبديل مي شود. (مانند كربوهيدرات ها) بنابراين بدن ما از چربي روغن نارگيل براي توليد انرژي استفاده مي كند. اسيدهاي چرب زنجيره ي متوسط در روغن نارگيل هم چنين باعث افزايش سرعت سوخت و ساز در بدن و كاهش وزن مي شوند. اجزاي مختلفي از روغن نارگيل استفاده ي دارويي دارند. مثلا اسيد بوتيريك براي درمان سرطان و اسيد لوريك و اسيد ميريستيك براي درمان عفونت هاي ويروسي به كار برده مي شود. بهترين مقدار مصرفي روغن نارگيل به عنوان دارو 3 تا 4 قاشق سوپ خوري در روز است. لازم به ذكر است كه مناسب ترين روش مصرف نارگيل، خوردن ميوه ي آن است كه در صورتعدم دسترسي به آن بهتر است روغن آن در پخت و پز و سرخ كردن غذاها استفاده شود.


آب نارگيل: كه سرشار از كلسيم و پتاسيم است و مصرف آن در تابستان بسيار لذت بخش و سودمند است.


سركه نارگيل(coconut vinegar): از ساقه هاي بالايي نگه دارنده ي گل و ميوه هاي كال درخت نارگيل به دست مي آيد. بدين شكل كه به ساقه ها برش هايي زده مي شود و از مايع خارج شده از آن ها سركه اي تهيه مي شود كه حاوي ويتامين، بتا كاروتن، كلسيم، آهن، منيزيم، فسفر و سديم است.


خامه نارگيلCoconutcream: 25درصد چربي دارد و در تهيه ي شكلات و شيريني استفاده مي شود. هم چنين از روغن نارگيل در صنعت صابون سازي و آرايشي نيز استفاده مي شود و از پوست زبر و خشن نارگيل كه به ظاهر بي مصرف است در تهيه ي الباف، قلم مو، پادري، قاليچه و ... استفاده مي ﺷﻮﺩ
@pezeshki_varzeshe