ادامه👆👆👆.. از نظر مرنیسی، بهترین راه ورود زنان به فضای عمومی در درجه اول سواد آموزی است

ادامه👆👆👆

از این رو، به نظر مرنیسی زنان عرب باید تلاش کنند تا برای خود جایی در فضای عمومی جامعه به دست آورند. از نظر مرنیسی، بهترین راه ورود زنان به فضای عمومی در درجه اول سواد آموزی است.

به نظر مرنیسی، سازوکار دیگری که به زنان امکان ورود به فضای عمومی را می دهد، اشتغال است.

مرنیسی می‌گوید: کسی که در دنیای اسلام برای حقوق زنان تلاش کند، به او انگ غرب زدگی زده می‌شود، به نظر مرنیسی از آنجایی که بنیادگرا ها و حاکمان محافظه کار در سیاست های شان در برابر زنان به احادیث استناد می‌کنند، لازم است که از نظر تاریخی احادیث مربوط به زنان در دو قرن اول اسلام مورد بازبینی قرار گیرند و معرفت موثق در مورد آنها به دست آید.

به نظر مرنیسی، پیشرفت روش شناسی علمی مخصوصاً در علومی مانند تاریخ‌نویسی و قرآن‌پژوهی کمکی است به جریان سکولاریسم و دموکراسی سازی در جهان اسلام، چرا که تفسیر منابع دینی تاکنون در انحصار مراجع دینی مرد بوده است و فقط آنها اجازه داشته اند که نظر خود را نسبت به متون دینی اعلام کنند. به نظر وی، چنانچه حق تفسیر منابع دینی از انحصار طبقه روحانیون مرد خارج شود، از دل تفسیر های دینی جدید نیز می توان قوانین جدید استخراج کرد.

گزیده ای از مقاله "بررسی سه رویکرد مطرح در جوامع عربی در مورد جامعه مدنی" محمدتقی سبزه ای، مجله جامعه شناسی ایران، پاییز ۸۸
@foghaha
👈نقل از کانال نواندیشی فقهی

@religionandsociety
کانال دین و جامعه مرجع محتوای تخصصی مطالعات اجتماعی دین