🔸 کمبود اخلاق حرفه‌ای. 🖋 مصاحبه دکتر فاضل الیاسی با روزنامه جهان صنعت

🔸 کمبود اخلاق حرفه‌ای
🖋 مصاحبه دکتر فاضل الیاسی با روزنامه جهان صنعت

📍 زلزله کرمانشاه همان لحظات اولیه 21 آبان تمام شد، اما حواشی و معضلات و رنج‌ها و اتفاقات مربوط به مناطق زلزله‌زده همچنان ادامه دارد و یحتمل بیش از اینها هم ادامه خواهد داشت. تا زمانی که مدیریت و نظارتی بر روند رسیدگی به امور زلزله‌زدگان و بررسی وضعیت اجتماعی آنها به درستی صورت نگیرد، این حواشی و مشکلات پیش خواهد رفت‌.
دکتر فاضل الیاسی جامعه‌شناس و مدیر دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه یکی از کسانی است که به برخی از این حواشی ناگفته پرداخته است‌. او با بیان برخی انتقادات در خصوص وضعیت ایجاد شده پس از زلزله کرمانشاه در مناطق زلزله‌زده با طرح پرسش‌هایی، تلنگرهایی به دست‌اندرکاران امر و مسوولان وارد کرده است‌. وی با انتقاد و گلایه شدید نسبت به نوع کمک رسانی و پخش غیراخلاقی تصاویر درد و رنج زلزله‌زدگان به شکلی نامناسب حتی با نیت خوب عنوان کرده: چرا باید انسان‌ها تا این حد تحت فشار قرار بگیرند که تصویر و فیلم خودشان را تمنا و خواهش کنان در شبکه‌های اجتماعی پخش کنند؟
چرا کسانی که قصد خیر دارند بایستی بدون اخلاق حرفه‌ای به انتشار چنین فیلم‌ها و تصاویری اقدام کنند؟
چرا تا درد و رنج افراد بی بضاعت به تصویر کشیده نشود و کرامت انسانی آنها خرد نشود، به آنها کمک نمی‌شود؟
چرا بعضی از افراد کودکان را وادار به حرف زدن جلوی دوربین و حتی به گریه انداختن آنها می‌کنند تا به قول خودشان برای آنها کمک جلب کنند؟ آیا به عواقب و آسیب چنین امری فکر کرده‌اند؟
وی خاطرنشان کرده: چرا باید کسانی که نمی‌توانند از این نقش پذیری استفاده کنند مورد غفلت قرار گیرند؟ شاید طرف نتواند جلوی دوربین گریه و زاری کند‌. چرا بایستی جهت کمک به آسیب‌دیدگان تا این حد مظلوم نمایی کنیم و به مظلوم‌نمایی پناه ببریم؟
لازم به ذکر و یادآوری است استان کرمانشاه با وجود ۳۱۹۸۰ فرد دارای معلولیت بالاتر از سطح میانگین کشوری قرار می‌گیرد‌. طبق گفته‌ مسوولان بهزیستی، رده‌بندی افراد دارای معلولیت در این استان بدین شرح است: معلولان جسمی حرکتی ۱۱۸۹۹ نفر، معلولان ذهنی ۸۳۸۹ نفر، معلولان بینایی۳۸۰۷ نفر، معلولان شنوایی ۵۴۸۲ نفر و معلولان اعصاب و روان ۲۳۲۹ نفر حدود 9 هزار و پانصد نفر از این افراد مستمری‌بگیرند و 13 هزار و نهصد نفر تحت پوشش بیمه‌ معاونت امور توانبخشی قرار دارند‌. 11 مرکز توانبخشی در استان وجود دارد که کمتر از هزار نفر از آن بهره‌مند می‌شوند‌.
ادامه در 🔻
📎 goo.gl/Ddt7ui

🌐 شبکه جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology