▫️ دهه شصتی‌ها گناهکارند؟ چرا؟. 🖋 علی ملک پور | جامعه شناس

▫️ دهه شصتی‌ها گناهکارند؟ چرا؟
🖋 علی ملک پور | جامعه شناس

این روزها سخنانی اندر مسایل و مناقب دهه شصتی ها می شنویم. گویا اول بار معاون اول رییس جمهوری این موضوع را مطرح کرد و به این مضمون گفت :
"...دهه شصتی ها به هر جا و موقعیتی که وارد می شوند مشکل ایجاد می کنند و مساله می افرینند.وقتی در دوره آموزش ابتدایی بودند شاهد مدارس سه شیفت و چهار شیفت بودیم.وقتی به دبیرستان آمدند نیز همین طور.وقتی به کنکور رسیدند موجب گسترش بی رویه دانشگاهها شدند...حالا دهه شصتی ها وارد بازار کار شدند و ما مشکل اشتغال داریم..."

یکی نیست از این مسئولان دراز پُست(بر وزن دراز عمر)، بپرسد که اگر دهه شصتی ها بخشی از مشکل ما هستند چه کسی این مسائل را خلق کرده و گسترش داد؟

من در سالهای میانه دهه شصت دانشجوی رشته علوم اجتماعی دانشگاه علامه بودم.در کلاس درس جمعیت شناسی استاد ما اشک در چشم و مضطرب می گفت :
" نمی دانم آقایون چطور جامعه و مردم را تشویق به ازدیاد جمعیت می کنند و بدون تامین زندگی و کار مناسب، نان خور بیشتر را به سفره ها فرا می خوانند؟"

همه ما می دانیم که در آن سالها به دارندگان فرزند بیشتر امتیازاتی مثل زمین ، خانه، سهمیه پارچه و پودر و خودرو و کار و...می دادند.
آن سالها در مطبخ همین صدا و سیما آشی می پختند که حالا خودشان هم از تلخی و نامطبوعی آن گریزانند.
می گفتند سیاست کنترل جمعیت و یا جمعیت متناسب ، سیاست استکباری و صهیونیستی است.ما باید زیاد شویم تا آنقدر که " زیادی" شویم!!
شعار "جمعیت بیشتر ، خوشبختی بیشتر " را کسانی از مسئولان به مدت دو دهه در بوق و کرنا کردند که خود در عمرشان ۲ واحد درس جمعیت شناسی نخواندند و نمی دانند سالهای دوبرابر شدن جمعیت چگونه محاسبه می شود، یا نرخ رشد جمعیت با نرخ تحول شاخص های توسعه چه نسبتی دارد؟

تقوا اقتضاء می کند که چیزی را که نمی دانند با استفاده از اهرم های در دسترس، به اقتصاد و اجتماع تحمیل نکنند.
آنهایی که سیاست های علمی مرتبط با جمعیت را به کناری نهاده و سیاست " دیمی کاری" و " فله پنداری" را در اداره امور در پیش نهادند ، اکنون و پس از چند دهه معلوم نیست از چه کسی انتقاد می کنند و چرا؟!

دهه شصتی ها میهمان نا خوانده نیستند، آنها بخشی از سرمایه انسانی و ملی ما هستند.دهه شصتی ها می توانند اقتصاد و سیاست و فرهنگ را فربه و پر رونق کنند.به شرط ان که کسانی مزاحم بالندگی و شکوفایی آنها نشوند.همان ها که با ۷۰۰ میلیارد دلار نتوانستند حتی مشکل اولیه مسکن را حل کنند که در ایران از زمان غارنشینی تا کنون لاینحل مانده است.
با ۷۰۰ میلیارد دلار می توان ایران را که نه...بلکه قاره آفریقا را دوبار در حد هلند و بلژیک آباد و مرفه کرد.

دهه شصتی ها اکنون فرهیخته و خردمند شده اند.آنها اینک بخشی از راه حل هستند، می دانند که چه بخواهند و چه باید بکنند...آنها می خواهند و می توانند، ولی شاید نبخشند... و فراموش هم نخواهند کرد...!!
#نویسنده_مهمان

🌐جامعه‌شناسی علامه
@Atu_Sociology