✍🏻 مقاله تام او کونور در نشریه نیوزویک:. چگونه جنگ در را به و باخت؟ _ بخش دوم

✍🏻 مقاله تام او کونور در نشریه نیوزویک #آمریکا:
چگونه #آمریکا جنگ در #سوریه را به #روسیه و #ایران باخت؟_ بخش دوم

🔹 صعود و سقوط #داعش

سازمان تروریستی موسوم به حکومت اسلامی (داعش) که در سال 2013 در نتیجه انشعاب در #القاعده به وجود آمد، نیمی از خاک #عراق را تحت کنترل خود قرارداد و تابستان 2014 به سوریه حمله کرد. گروه های داعشی با استفاده از حمایت چند پیشوای ناراضی قبایل دیرالزور را تحت کنترل خود قراردادند. داعش تلاش می کرد مردم را قانع کند که پایدارترین و معتبرترین ضامن صلح و آرامش است و بخش اعظم مردم از این سازمان تروریستی اطاعت کردند. دیرالزور مرکز اقتصادی و سیاسی خلافت خود خوانده داعشیان شد.
طی سه سال اخیر داعش بخش اعظم مواضع خود را در عراق از دست داده است. ضمنا ارتش سوریه با حمایت روسیه و "نیروهای دموکراتیک سوریه" تحت حمایت آمریکا (این ائتلاف کردها، اعراب و اقلیت های قومی سوریه است) حمله به دیرالزور، این آخرین تکیه گاه جهادیون را آغاز کرده اند. در حال حاضر دولت سوریه و رهبران کردها خواهان بیرون راندن داعش از آنجا هستند اما از دیدگاه های گوناگونی درباره آینده این استان پس از تار و مارشدن شبه نظامیان پیروی می کنند. وقتی رقابت آنها در نابودسازی داعش به پایان برسد، مجبور خواهند بود به مردم رو آوردند تا حمایت آنها از طرح های پس از جنگ خود را به دست آورند. طرح های آنها با هم فرق دارد وهمچنین اکنون اسد دارد در صحنه سوریه غلبه پیدا می کند.
در آغازجنگ به نظر می رسید رهبر سوریه به زودی سرنگون خواهد شد چون وی نیروهای مسلح خود را از اکثریت مناطق کشور خارج کرده بود اما اکنون وی توانسته تقریبا همه نقاط مسکونی بزرگ را تحت کنترل خویش قرار دهد. اسد با استفاده از حمایت روسیه و ایران تقریبا نیمی از شهر دیرالزور را آزاد کرده و جهادیون را به آن طرف رودخانه #فرات رانده است.

قابلیت بقای اسد یک برهان جدی برای قبایل دیرالزوراست که نمی خواهند با رژیم سوریه آشتی کنند اما پس از تار و مار شدن داعش نسبت به امکانات آمریکا در این درگیری نیز بد بین هستند. بسیاری از ساکنان این استان سوریه دارای روابط خویشاوندی در استان انبار عراق هستند که آمریکا در سال 2006 در آنجا تعدادی زیادی از توافق ها را با پیشوایان قبایل برای کسب حمایت اهالی محلی از مبارزه خود با القاعده منعقد کرد. با این حال وقتی داعش در سال 2014 این منطقه را تحت کنترل خود قرار داد، وعده های واشنگتن در دفاع از قبایل عراقی در مقابل خشم جهادیون کمک نکرد.

آقای هراس به نیوزویک گفت:" با توجه به اینکه آمریکایی ها و متحدانشان پس از مدتی می روند، در #دیرالزور باید بازی دراز مدتی را به پیش برد. قبایل محلی کمافی السابق باوردارند که اسد بازگشته و در این استان سوریه پابرجا خواهد شد. ضمنا آنها معتقدند آمریکایی ها برای همیشه در آنجا نخواهند ماند".

🔗 http://www.newsweek.com/us-lost-war-syria-iran-russia-winning-final-battle-674833