اکنون، پس از بیان این مقدمات دو درخواست اساسی دارم؛ دو پرسش که به روشنی مطرح می‌کنم:

👆👆👆

🔹اکنون، پس از بیان این مقدمات دو درخواست اساسی دارم؛ دو پرسش که به روشنی مطرح می‌کنم:

🔸مخاطب پرسش نخست، کارشناسان، علما و مراجع دینی اند. از ایشان می‌پرسم چرا درباره این موارد –که امروزه، قسمت اعظم نیروی دینداران را به خود مصروف داشته است- موضع صریح یا نظر شخصی‌تان را بیان نمی‌کنید؟. چرا ورود شما در مسایل بیشتر سلبی و نه‌ ایجابی، واکنشی و نه کنشی، فتوایی و نه تبیینی، فردی و نه شورایی، به زبان محلی و نه ملی، فصلی و نه دائمی است؟ در پرانتز، اگر از ابرازنظر صریح با خصوصیات فوق پرهیز دارید، شما کدام کتاب را برای معرفی یک چارچوبۀ فکری در جهت معرفی «تفکر اجتماعی اسلام» به ما معرفی می‌کنید تا پاسخ این پرسش‌ها را از آن بگیریم؟ مثلا چه می‌شود که مرجع محترمی در مساله ساخت یک فیلم با خطر ترویج تصوف، احساس خطر می‌کند و به صوت جلی آن را منع می‌نماید اما درباره مسائلی از قبیل مناسک جدید التاسیس یا مساله تعطیلی‌های جدید (30 صفر و 8 ربیع) و کلیه رفتار اجتماعی دینی که می‌رود تا قالب هنجار و عرف به‌خود بگیرد، ابراز نظر روشن نمی‌نماید؟!
سوال دومم از سیاست‌گذاران صدا و سیمای کشور است که ظاهرا دوربین را از «برنامه کودک آقای شکیبا» تا برنامه‌های مناسبتی، از کاردانان گرفته و به ناکاردانان سپرده اند و نتیجه این است که بیشتر برنامه‌های مناسبتی پخش زنده حرم، یک کارشناس تکراری و حرف‌های تکراری‌تر است. اینها به کنار! شما نمی‌خواهید صدای ملت باشید و همین چند تحلیل ساده و دم‌دستی امثال این نوشته را به چندین میزگرد علمی در صدا و سیما تبدیل کنید!؟ حتما باید با همین سوال‌ها به «تقویم پخش برنامه‌های» سال آینده برویم؟ همچنان تا 40 سال دیگر!؟ کانال چهار، ساعت دوازده شب هم مجالی برای این بحث‌ها نیست؟ توجه دارید فیلم‌برداری از یک عزاداری و پخش مستقیم آن کودکانه‌ترین فعالیتی است که شما می‌توانید با داشتن ابزار نیرومند صدا و سیما انجام دهید؟ تصمیم ندارید دوباره به روزهای «برفکی» سیما برگردید و قبول کنید حرفی برای گفتن و خلاقیتی برای نمایش ندارید و بیش از این نیاز نیست بودجه بیت الملل را –که آن هم تمام شده است- مصرف نمایند؟. اصلا یک سوال، کارشناسان برنامه‌سازی مذهبی صدا و سینمای شما چند نفرند؟ نامشان چیست؟ تا ما با آن‌ها نامه‌نگاری کنیم؟

🔹الغرض، درخواست نویسنده این سطور این است که درباره مناسک جدید التاسیس، کارشناسان دین در سخن درآیند و صدا و سیمای محترم، لطفا در سکوت؛ که شوربختانه امروز، عکس این خواسته برقرار است.

8 آبان 98

#آسیب_شناسی_دینی
#نقد_فرهنگی
#تفکر_فرهنگی
#صدا_و_سیماسیما

🔰منبع: هم پیشانی، سلام

@religionandsociety