() کتابی کوچک اما مهم است. تاریخ آفرینش آن به حدود ۲۵۰۰ سال پیش بازمی‌گردد

#دهاماپادا (#چنین_گفت_بودا) کتابی کوچک اما مهم است. تاریخ آفرینش آن به حدود ۲۵۰۰ سال پیش بازمی‌گردد. اهمیت آن در این جنبه است که اغلب شاخه‌های #بودیسم صحت انتساب آموزه‌هایش به #بودا را باور دارند. #دهاماپادا در لفظ تقریباً یعنی راه آموزه‌های دینی و راستی و رستگاری. آنچه در کتاب #دهاماپادا آمده درواقع گفته‌های #بودا یا گفته‌های منتسب به #بودا در باب مفاهیم گوناگونی همچون ذهن، پیری، خشم، شادمانی، لذت، طریقت، برهمنان و... است.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید روزگاری دین #بودایی مرزهای #ایران را هم درنوردیده بود و تأثیرات شگفت‌انگیزی بر فرهنگ و زبان و جهان‌بینی مردمان ایران بزرگ (به‌ویژه باشندگان کرانه‌های شرقی آن) برجای نهاده بود. شناخت آیین #بودا می‌تواند به شناخت ریشه‌های دیگر ادیان و مکاتبی که در گستره‌ی ایران پا گرفتند و پیروانی به دست آوردند یاری رساند.
آموزه‌هایی که در کتاب #دهاماپادا آمده غالباً برای انسان امروزی کهنه و تکراری است ــ دعوت به نیکی و فضیلت‌ها و پرهیز از بدی و رذیلت‌ها، که کمابیش ماهیت پیام همه‌ی ادیان است ــ اما از خلال آن می‌توان به شناخت خوبی از #بودیسم رسید و تفاوت نگاه آن با بعضی از دیگر ادیان را دریافت، به‌خصوص تأکیدش بر گذر از تعلقات دنیوی و ترک دل‌بستگی به هر آنچه زادورود و ثروت و قدرت. مفاهیم بودایی مثل #مارا یا #ماره (شر و شقاوت)، #سامسارا (تسلسل مرگ و زندگی)، #کارما (نقش کردار آدمی در سرنوشتش)، #سانگا (سلک راهبان پیرو بودا) و #نیروانا (رستگاری نهایی) هم مدام در اندرزها دیده می‌شود.
کتاب را #مهدی_جواهریان و #پیام_یزدانجو از انگلیسی به فارسی ترجمه کرده‌اند و حاصل کارشان خرسندکننده است.

#معرفی_کتاب #نشر_مرکز
@Virastaar