مطهری باید اثبات کند که هدف مخالفین حجاب اجباری صرفا «استقرار وضعیتی مشابه در خیابان‌های اروپا، آمریکا و …» است

مطهری باید اثبات کند که هدف مخالفین حجاب اجباری صرفا "استقرار وضعیتی مشابه در خیابان های اروپا، آمریکا و..." است. در حالیکه این مشخص است در مطالبات مخالفین حجاب اجباری، علت این مطالبه، بسیاری از مباحث تئوریک فلسفی، اخلاقی، اجتماعی، حقوقی و سیاسی را در بر می گیرد و این تقلیل معنا از حرکت اجتماعی مخالفین، یک #صحنه_سازی_نابخردانه و #عوام_فریبانه از فرزند آیت الله مطهری است. ایشان بسنده نمیکند و این صحنه سازی موهوم را با یک امر احساسی و ایدئولوژیک پیوند میزند تا بر آب و تاب آن بیفزاید، یعنی در ادامه، از این علت جعلی، یک نتیجه دلخواه برای به کرسی نشاندن مدعایش میگیرد، یعنی از بین رفتن روح فتوت و رشادت و شجاعت.

🔴 سوال اینجاست که سیاست های سرکوبگرایانه و استبدادی و نادیده گرفتن و سرکوب طبقات مختلف اجتماعی در سالیان متمادی بیشتر در از میان رفتن روحیه ی شجاعت دخیل اند و دخیل بوده اند یا تلاش برای استقرار یک خواست اجتماعی؟
در ادامه ی صحبت، ایشان یک سوال را مطرح کرده و خود پاسخ میدهد، و حرفی محقرانه را در دهان مخالفان حجاب اجباری مینهد و آن را نقد میکند. در این کار ایشان #مغالطه_حمله_به_مرد_پوشالین (straw man fallacy) را بصورتی ناشیانه به کار میبندد و در جواب سوال مرز این حجاب اختیاری تا کجاست، جواب "تا برهنگی" را از زبان مخالفان بیان و نقد میکند. ایشان برهنگی را به عنوان امری منفی بیان میکند که ظاهرا در بردارنده ی مفاهیم و تبعاتی در خود است. جدا از اینکه نقد نتیجه ی محتمل یک موضوع به جای خود آن امر، #مغالطه_ی_توسل_به_نتیجه_ی_باور است، اگر در بخشی از مفهوم برهنگی مورد نظر ایشان #کالاشدگی، #بیگانگی #ابزار_انگاری و #ابجوکتیویته زن در بعضی مناسبات جوامع غربی مندرج است، این نه تنها به غرب محدود نیست، بلکه نمود آن در جوامع اسلامی آن هم با حجاب اجباری به مراتب شدیدتر و بغرنج تر است. حکم ارزشی در #محدود کردن زنان به مناسبات خانه و خانواده، نظیر #تولید مثل، #خانه_داری و #شوهر_داری، #بچه_داری، مفاهیمی نظیر صیغه و چند همسری در جوامع اسلامی، مردسالاری منضم در نهاد خانواده در ساختار خانوده در جوامع اسلامی با تمام نمود های خارجی آن، #خشونت_های_جنسی و #کلامی علیه زنان، با تمام نمود های آن در بعد خانوادگی و اجتماعی در جامعه که همه روزه شاهد آنیم، همه و همه ساختار های کشور را به گونه ای رقم زده اند که زنان به مثابه #جنس_دوم، جنس تعریف شده از سوی مرد، جنس دائما #سانسور شده و نهایتا تعریف شده از سوی قوانین مردسالارانه #فقه_اسلامی، در فضای #ننگین #عدم_تساوی_حقوق_زن_و_مرد آن هم در قرن بیست و یک، #غیر_آزادانه هویت یابند و #فرصت های بیشماری از آنان، از انقلاب تا به امروز گرفته شود. انقلابی که #آزادی در اصول آن جای داشت و انحراف از اصول آن توسط کژ اندیشانی افراطی عرصه را بر تفکر های آزاد اندیش از همان ابتدا تنگ کرد. این ها تمام عناوینی است که میتواند در حجم یک یا چند کتاب حرف برای گفتن داشته باشد، از آنچه بر زنان در این ساختار رفته است. اما اگر بخش دیگری از مفهوم مندرج در برهنگی در نظر ایشان ایراد اخلاقی وارد باشد، باید باز به ایشان یادآوری نمود که اولا مفهوم برهنگی مورد نظر ایشان، در مطالبه ی عمومی مخالفان حجاب اجباری مطرح نیست و ثانیا #اخلاق پیش از آنکه امری مورد بحث در دین باشد، امری عقلی است که به قدمت تاریخ فلسفه از یونان باستان تا به امروز، وسعت دارد. اخلاق امری نیست که یک ایدئولوژی آن را برای خود به یغما ببرد و بر تفکر های دیگر #انگ بی اخلاقی بزند. احتمالا ایشان نمیخواهند قبول کنند که مناسبات اجتماعی جوامع غربی در دنیای امروز، در بسیاری از موارد از جامعه ی امروز ایران اخلاقی تر و مبتنی بر اصول اخلاقی و عقلیست. اگر ایرادات اخلاقی ای هم در تبعات الغای حجاب اجباری در جامعه پدید آید، این وظیفه ی نخبگان و اندیشمندان علوم انسانی است تا با نقد و پیشنهادات خود، به استقرار هر چه بیشتر اخلاق در جامعه کمک کنند و این امر نافی مبارزه با این #اشتباه_تاریخی نیست. در ادامه ایشان به نیابت از کل زنان و دختران جامعه، دست ردی بر حجاب اختیاری میزنند که مشخص نیست ایشان چگونه قادرند از طرف تمام اقشار زنان #مردسالارانه و مطابق با سنت معهود و آشنای رفقای خود، با برشمردن چند دلیل #نخ_نما بر این باور خود بتازند!
ادامه 👇

@Kajhnegaristan