۴) دشمنی با زندگی بزرگترین اشتباه گفتمان دشمن شناسی در کشور ما در دهه‌های گذشته بود

4) دشمنی با زندگی بزرگترین اشتباه گفتمان دشمن شناسی در کشور ما در دهه های گذشته بود. می توان در سیاست به جنگ با سیاست های دیگران رفت، اما به جنگ زندگی رفتن نابودی سیاست و قدرت موجود را به همراه خواهد داشت.مردم به پای سخنان دشمن شناسانه خواهند نشست و به سخنان شما گوش خواهند داد و گاه سخنان شما را خواهند پذیرفت، اما اگر احساس کنند منطق دشمن شناسی شما زندگی آن ها را نابود خواهد کرد طبعا خود شما و منطق تان را دشمن خواهند دانست. اگر در روزهای نخست انقلاب با شما همنوایی کردند تنها به آن دلیل بود که درون آن ها انباشته از یک آرمان و صدا و سخن زیبا بود. اگر در ایام جنگ با شما همنوایی کردند تنها به آن دلیل بود که فکر می کردند آرمان زیبای آن ها مورد تهاجم قرار گرفته است. اما اگر بدانند زندگی آرمانی موجود در ذهن آن ها بواسطه یک منطق دشمن ساز و دشمن شناس مورد تهدید قرار خواهد گرفت طبعا به جنگ این منطق خواهند رفت. مردم اکنون می دانند که ریشه بسیاری از مشکلات آن ها در منطق دشمن شناسی حاکم بر فضای سیاسی کشور آنهاست؛منطقی که اکنون بخش زیادی از خود آن ها را نیز جزء دشمن می داند.
5) کشور ما در وضعیت حاکمیت دوگانه قرار گرفته است. در یک سو حاکمیتی است که بی توجه به همه بحران ها سعی در تداوم دشمنی با دشمنان مفروض خود دارد و حاکمیتی که چنین منطقی را دشمن خود می داند و سعی در تغییر آن دارد.
6) راه حل اما درتاریخ است.نیچه معتقد بود یکی از مهمترین گروه های نیازمند به تاریخ و تاریخ خوانی مردمی هستند اهل عمل و بلند پرواز که در موقعیت موجود خود هیچ الگو و اسوه ای برای آرمان های خود نمی یابند. مردم ما اکنون نیازمند تاریخ اند، چرا که در واقعیت موجود خود نشانی از بزرگی و عظمت و پاکی و عقلانیت و صداقت و میهن دوستی پیدا نمیکنند. این مردم اما می توانند بسیار امیدوار باشند چون هنوز بسیاری از آن ها خاطره خوش انقلاب چهل سال پیش خود را به یاد دارند و می دانند که چه آرمانهای بزرگی در عقب جا مانده است و می توان با احیاء آن ها مانع از یک خونریزی بزرگ شد. باید همپا با مردم به عقب برگشت و تاریخ بعد از 57 را یکبار دیگر به شیوه ای دیگر نوشت و گرنه سرازیر شدن جوی خون در راه است.

@Kajhnegaristan